Det kan bli litt av en WWDC-messe i år. Foruten iOS 6 ventes det oppdateringer av en rekke maskiner, og kanskje Retina Display for første gang på en Mac.

Annonse


– Gigant-oppdatering!

Igjen er det 9to5mac som bringer en haug ferske Apple-rykter.

Ikke kjøpe Mac før 11. juni

Denne gang handler det om Mac-produktene, som bloggen nå tror for en skikkelig overhaling. Ifølge bloggen er det nemlig duket for den største Mac-lanseringen i Apples historie, førstkommende mandag.

9to5mac skal ha fått vite via sine egne anonyme kilder at Apple skal oppdatere fire av sine fem Mac-serier: MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini og Mac Pro. Trolig er det Mac Pro som ikke får noen overhaling. Mer om dette lenger senere i artikkelen.

Les også: Apples nye MacBook Pro og iMac avslørt?

MacBook Pro og iMac

Det er allerede ryktet at MacBook Pro skal oppdateres med Retina Display, det samme gjelder trolig MacBook Air. Bloggen tror Air med Retina Display blir annonsering nummer to på WWDC. Det skal ikke være snakk om nye Air-skjermstørrelser, men altså Ivy Bridge-maskinvare i 11″ og 13″-modellene.

OS X Mountain Lion kommer på sensommeren. Datoen blir trolig avslørt på WWDC som starter 11. juni.
(Ill.: Apple)

Oppdatering nummer tre er iMac-serien som fikk kjappere maskinvare i mai i fjor, samt ThunderBolt og FaceTime HD. I år er det duket for Ivy Bridge iMacs, men om de får Retina Displays er usikkert, da dette er maskiner med allerede veldig høy oppløsning.

Les også: – Nå får de «Retina Display».

Mini eller Pro?

9to5mac mener å vite at Apple skal oppdatere produktserie nummer fire, men om dette blir Mac mini eller Mac Pro vites ikke. Mac Pro ble sist oppdatert i august i 2010, mens Mac Mini fikk bedre maskinvare i juli i fjor.

Siden det er en god stund siden Mac Pro ble oppdatert, og siden Apple blir mer og mer forbruker-sentriske, kan det godt hende de dropper Mac Pro også i år. Dette også fordi Mac Pro bruker et helt annet brikkesett enn i de andre maskinene. De Ivy Bridge-CPUene Intel hittill har introdusert vil derfor ikke passe. Mac Mini er dog en perfekt kandidat for Ivy Bridge.

Vi tipper også Mountain Lion får lanseringsdato 11. juni. Forøvrig er Apples nettbutikk nede både her hjemme og i Statene, men vi tror ikke det er annet enn vedlikeholdsarbeid.

Følg med på ITavisens direktedekning av WWDC 11. juni, først da vet du om du kan kjøpe deg ny maskin, eller om du bør vente på de nye modellene.

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse