Movies.io serverer pirat-film på en svært lekker måte.

Annonse


Du ville aldri gjettet at dette er en piratside

Piratsider har aldri vært kjent for å være særlig elegante eller veldesignende, med pornoreklame og annet rusk.

Piratnettsiden for film-elskere

Movies.io, derimot, er det stikk motsatte. Om man bare hadde snublet over nettsiden hadde det vært mer eller mindre umulig å skjønne at det er snakk om en pirat-side – helt til man begynner å søke.

Movies.io har et svært stilsikkert og enkelt design med en sentralt plassert søkeboks, og en bakgrunn som endrer seg og viser tilfeldige filmer med lenke til nedlasting i bunnen på siden.

Gjør det enda enklere

Movies.io gjør det svært lett for piratene å finne riktig filformat, og om filmen er ekte eller ikke. Et søk på kult-filmen «The Big Lebowski» lister opp mange forskjellige versjoner i 720p (fra 650MB til 6.6GB).

Det vises også informasjon om hvor mange som laster ned, og hvor mange som laster opp. Nettsiden lagrer selv ingen torrent-filer, men bruker magnet links, altså lenker til informasjonen som skal til for å laste ned filmene. Det er samme teknologi The Pirate Bay har skiftet til.

Movies.io gjør det veldig enkelt for piratene å velge riktig format.

Vokser i voldsomt tempo

Tjenesten inneholder i skrivende stund 8873 filmer og 30 950 magnet-lenker (ifølge denne siden), det er en kraftig økning siden 2. juni. Da meldte nemlig TorrentFreak at siden inneholdt lenker til 4317 filmer og 13 534 magnet-lenker

TorrentFreak har klart å komme i kontakt med personen bak nettsiden, som forklarer hvordan det hele startet:

«Motivasjonen var egentlig ganske søt: min kjæreste og jeg elsker å se filmer sammen, men når kvelden kommer husker vi ikke hvilken. Så når hun hadde bursdag var en av mine gaver forgjengeren til Movies.io.» Movies.io inneholder også slik «watch list»-funksjonalitet.

– Teknologi skal være enkelt

Videre forteller administratoren at: «Teknologi skal skal være enkelt, og være til hjelp for menneskeheten. Innholddistribusjon er vanskelig, ikke fordi vi ikke har teknologien, men grunnet lovligheten av det.

Nettet er gammelt nok til å drikke, men vi sitter likevel med en rekke dårlig designende, ikke-kompatible og restriktive løsninger for å strømme og laste ned multimedia-innhold lovlig. BitTorrent er fascinerende fordi teknologien utnytter nettets natur – å kunne dele innhold effektiv mellom tusener av brukere.»

Administratoren er klar over at nettsiden nå er et attraktivt mål for anti-pirat-organisasjoner og Hollywood, men påpeker at de ikke serverer innholdet selv, men kun bruker magnet-lenker.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse