Legen og ordføreren dr. Felix Roque er siktet for hacking av en nettside som var kritisk til ham. Det samme er sønnen Joseph, som skal ha hjulpet til med det tekniske.

Annonse


Ordfører og sønn tatt for hacking

Felix Roque (55) er ordfører i den lille byen West New York i New Jersey, USA.

Kritisk nettside
Sammen med sønnen Joseph (22) er ble han i går arrestert for å ha prøvd å hacke seg inn på en nettside som tok til orde for at han burde gå av.

Personen bak den ordfører-kritiske nettsiden er anonym, og bruker dekknavnet «Maria Pascuale». Hun mener ordføreren er korrupt, og derfor må fjernes fra stillingen.

– Jeg har venner i høye stillinger
Det var derfor om å gjøre for ordføreren å få tak i identiteten. De klarte han ikke. Men ifølge politiet fikk gjennom sønnens hacking av nettsiden tilgang til e-post og telefonnumre til andre som var involvert i nettsiden.

Disse skal han ha truet han via telefon og e-post, ironisk nok under navnet «Maria Pascuale». Han skal også ha påberopt seg venner i høye stillinger og ha hevdet at disse ville besørge at nettstedet ble fjernet.

Nekter for å ha brukt sønnen
En av de som skal ha blitt truet har ifølge påtaleansvarlig en høy politisk stilling i Hudson County, fylket som West New York ligger i. Teknisk sett er hun dermed overordnet Roques, som bare styrer en småby i fylket.

Ordføreren nekter både for at at han under navnet «Maria Pascuale» hadde truet andre som var involvert i nettsiden og for å ha instruert sønnen til å finne ut den virkelige «Maria Pascuale» var.

Kan få fem års fengsel
Politiet har etterforsket saken siden februar, og mener de sitter på gode nok bevis til å få dømt både ordføreren og sønnen hans.

De to risikerer i så fall inntil fem år i fengsel hver.

Siktelsen finner du HER.

Kilder:
US Attorney’s Office
Justice.gov
NJ.com
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse