Denne advarselen vil komme opp hver gang du starter en lovlig film. Komplett med skiltet til en spesialagent fra det amerikanske sikkerhetsdepartementet.

Annonse


Nå mener de virkelig alvor

Er du blant de mange som har irritert deg over FBI-advarselen og den teite «You wouldn’t steal a car»-traileren som blir tvunget på deg før du kommer til menyen på en DVD eller Blu-ray?

Du har ingen trøst i vente. For nå blir logoen enda verre.

Skiltet til en spesialagent
I tillegg til det velkjente FBI-skiltet har filmbransjen lagt til logoen til Homeland Security – det amerikanske sikkerhetsdepartementet som steller med terror og det som verre er.

Logoen sitter på skiltet til en av departementets spesialagenter. Du vet, de folka med svarte dresser og solbriller som kjører rundt i biler uten skilter og tar med seg folk du aldri får høre fra igjen…

Virkelig støkk
Nå skal med andre ord de som kopierer og deler filmer via nettet virkelig få seg en støkk.

Bare les den nye advarselen:

Uautorisert gjengivelse eller distribusjon av dette opphavsbeskyttede verket er ulovlig. Kriminelle brudd på opphavsretten blir etterforsket av føderale myndigheter og kan medføre opp til fem års fengsel og en bot på 250 000 dollar. (om lag 1,5 millioner norske kroner, jour.anm.)

Ingen forbrytelse uten offer
Og som om ikke dette var nok, har lagt på en advarsel til. Denne gangen fra National Intellectual Property Rights Coordination Center, som også er et føderalt organ.

De har dette å melde på hver bidige film du kjøper fra nå av:

Piratvirksomhet er ingen forbrytelse uten offer. Besøk iprcenter.gov for mer informasjon om hvordan digitalt tyveri skader økonomien.

Takk og lov ser det ikke ut til at de har laget noen ny skrekkfilm. Og er vi heldige, er den gamle nå fjernet.

Fengsel for misbruk av logo
Det hører med til historien at de som laster ned filmer ulovlig slipper advarslene. Og det er jo like greit, for inntil nylig kunne du nemlig få inntil et halvt års fengsel for uautorisert bruk av FBI-logoen.

Denne strenge bestemmelsen ble det nylig lempet på, så dermed kan piratene stjele logoen også om de vil.

Men – mind you: Det gjelder den gamle logoen. Den nye er det tatt ny opphavsbeskyttelse på. Bare Disney, Paramount, Sony, Fox, Universal og Warner Brothers får lov å bruke den, så ikke prøv deg om du er en amatør som synes det er artig å legge egne filmer ut på YouTube og helst ikke vil at andre skal stjele den.

Kilde:
Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse