Dmitry Shuvaev, Andrei Klimenko og Alexei Klimenko mener de har funnet løsningen på piratproblemet.

Annonse


Disse gutta vil stoppe fildelingen

På tross av at Pirate Bay-folkene er dømt og flere piratportaler og fildelingstjenester er stengt, fortsetter den ulovlige delingen av film, musikk, programvare, spill og bøker som aldri før.

– Vi har funnet løsningen
Tre russere mener imidlertid at de har funnet løsningen.

Gjennom selskapet med det talende navnet Pirate Pay skal Dmitry Shuvaev, Andrei Klimenko og Alexei Klimenko hjelpe innholdsleverandørene å stoppe uvesenet.

Microsoft har investert
Før du ler deg skakk i hjel og sier «den har vi hørt før»: Se på listen over investorer og kunder:

Micrrosoft har investert 100 000 dollar (587 650 norske kroner etter dagens kurs) i selskapet. Småpenger for dem, kanskje. Men like fullt et signal om at de har tro på ideen.

Det samme har den russiske regjeringen, som har innlemmet dem i Skolkovo-klubben, Russlands statssubsidierte svar på Silicon Valley.

Disney og Sony
De to første kundene var ingen ringere enn Walt Disney Studios og Sony Pictures. De skal – i hvert fall ifølge Pirate Pay-gutta selv – ha vært svært fornøyd med utfallet av det første forsøket på å stoppe ulovlig spredning av filmene deres.

På hjemmebane har Pirate Pay satt alle kluter til for å stoppe ulovlig deling av den russiske storfilmen om den legendariske protestsangeren Vladimir Vysotskij – «Vysotsky: Thanks go God I’m Alive».

Visstnok med begrenset hell, for fildelingen er enda mer hverdagslig blant pengelense russere enn blant unge folk her hjemme.

Sender ut villedende trafikk
Selve teknologien vil naturlig nok de tre russerne ikke beskrive i detalj. Dette er alt de vil si om hvordan de gjorde det:

Vi brukte en rekke servere for å koble oss til hver enkelt P2P klient som distribuerte denne filmen. Så sendte Pirate Pay spesifikk trafikk får o skape forvirring om de virkelige IP-adressene og dermed få dem til å koble dem fra hverandre, sier Andrei Klimenko.

Med andre ord dreier det seg om en form for trafikkangrep mot fildelere, der informasjonen torrentfilen sender ut ikke lenger er identisk med de virkelige adressene til maskinene der innholdet finnes.

Betal eller bli kopiert!
Forretningsmodellen er like enkel som den er genial: Om du vil stoppe delingen av din film eller ditt album, må du betale Pirate Pay for det.

Så gjenstår det å se hvor effektiv Pirate Pays modell er, og hvor lenge de eventuelt får lov å være alene om den.

– Har ikke en sjanse
Vanligvis velinformerte nyhetsnettstedet for fildelere, Torrentfreak.com, levner i hvert fall systemet liten sjanse:

– Om Pirate Pay er helt annerledes og mer effektivt enn noen av de andre løsningene gjenstår å se. Selv om det er enormt effektivt, gjør den spredte naturen til BitTorrent det praktisk talt umulig å stoppe all ulovlig nedlasting av film. Kostnadene vil uansett neppe oppveie de «tapene» som blir forhindret, heter det der i gården.

Kilder:
Russia Beyond the Headlines
Torrentfreak.com
The Register
PiratePay.ru

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse