Lumia 900 er den mobilen som fungerer best ute.

Annonse


Denne mobilen er best i sola

Det er snart sommer, og derfor er problemstillingen relevant. Hvilken mobil fungerer best utendørs, i sollys? De færreste skjermer er faktisk gode nok til å benyttes ute, og de populære AMOLED-skjermene, som ellers har nydelige farger, er gjerne verst i klassen i friluft.

Seriøs test
Nå har skjermekspertene i DisplayMate, under ledelse av Dr. Raymond M. Soneira, tatt seg bryet med å teste hvilke mobiler som fungerer best i naturlig lys.

Vinneren er klar: Windows Phone-flaggskipet Nokia Lumia 900. Til tross for at den bruker AMOLED-skjerm, har Nokias ClearBlack-teknologi sørget for at skjermen er likevel den mest leselige utendørs.

Etter Lumia 900 kommer iPhone 4 og den litt eldre Samsung Galaxy S. Nederst på listen havner Motorola Droid X og gamle HTC Desire – den sistnevnte beviser at opprinnelige AMOLED-skjermer var virkelig dårlige utendørs, men teknologien er blitt mye bedre siden den tid.

Hvilke brett?
DisplayMate har også testet fire nettbrett: Samsung Galaxy Tab 10.1 vinner, foran iPad 2, Amazon Kindle Fire og Motorola Xoom. Alle disse er uansett dårligere utendørs enn de beste mobilene.

Det eneste negative med testen er at den stort sett tar for seg eldre produkter, bortsett fra Lumia 900. Men resultatet er likevel interessant.

Kilde:
DisplayMate

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse