Slik så Android ut tidlig i 2007.

Annonse


Se denne Android-prototypen

De siste ukene har det dukket opp en del interessant informasjon om hvordan Android-utviklingen foregikk, vi har blant annet fått se tidlige prototyper og skjermbilder fra versjoner av operativsystemet som aldri så dagens lys. Alt dette grunnet en rettssak mellom Google og Oracle.

Gammeldags
I forbindelse med dette har en den irske utvikleren Steven Troughton-Smith lagt ut en bloggpost der han går gjennom en veldig tidlig versjon av Android, som var tilpasset QWERTY-telefoner uten berøringsskjerm.

Det er rett og slett en interessant historietime, og viser hvordan en av verdens mest populære mobil-OSer ble til.

google sooner2
(Ill.: Steven Troughton-Smith)

Slik var det før
Troughton-Smith bruker en såkalt Google Sooner, en referansetelefon bygget av HTC. Mobilen har en OMAP850-prosessor, 64 MB RAM og en skjerm med 320×240-oppløsning. Den støtter hverken WLAN eller 3G.

Android-versjonen som er installert på mobilen stammer fra mai 2007. Den er altså en god del eldre enn den første Android-varianten som faktisk ble vist frem til offentligheten i november 2007.

google sooner3
(Ill.: Steven Troughton-Smith)

Mye utvikling
Opplevelsen ser ut til å være veldig langt fra den Android vi kjenner i dag, med ganske grunnleggende funksjoner for GMail, Google Talk, nettleser og hele navigasjonen.

Det er likevel spennende å se på de mange skjermbildene Troughton-Smith har lagt ved, og innse hvor mye som har skjedd siden 2007.

Du kan lese gjennom hele blogginnlegget her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse