dommer

Annonse


– IP ikke nok til å ta pirater

IP-adressen din er ikke nok til å få dømt deg for ulovlig fildeling.

Forklarer i detalj
Det slår dommeren Gary Brown i Eastern District Court i New York fast i en ny dom.

I dommen, som er fattet på generelt grunnlag og ikke knyttet opp til noen bestemt sak, forklares det i detalj hvorfor man ikke kan få noen dømt dersom beviset bare er en IP-adresse og et navn knyttet til denne.

Usikre trådløse nett
– For ti år siden hadde knapt noen trådløst nett hjemme. I dag har 61 prosent av amerikanske hjem dette. Et resultat av dette er at en enkelt IP-adresse vanligvis brukes av flere datamaskiner. Til forskjell fra tradisjonelle telefoner kan disse brukes samtidig av flere personer, heter det blant annet i dommen.

Brown nevner også faren for at tilfeldig forbipasserende og naboer skal kunne bruke din IP-adresse, dersom nettet ikke er sikret.

– Verdiløst som bevis
Konklusjonen er at politiets rett til å forlange å få ut navn som skjuler seg bak IP-adresser fra nettleverandørene nærmest er verdiløst som bevisførsel.

I 2008 hadde vi en tilsvarende dom i Danmark og i fjor slo dommer Harold Baker i Illinois fast at en person ikke er det samme som en IP-adresse.

I flere land – blant dem Sverige og Storbritannia – har politiet fått utvidete fullmakter til å innhente IP-informasjon. I Norge diskuteres det om dette også skal innføres her.

Kilder:
Torrentfreak.com
Geekosystem.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse