Selv om The Pirate Bay er blokkert, er det ingen problemer for briter å laste ned som før.

Annonse


– Vi burde skrive takkebrev

Fredag bestemte High Court i Storbritannia at The Pirate Bay skulle blokkeres for alle briter.

12 millioner ekstra
Men resultatet av blokaden ble trolig noe annerledes enn dommeren hadde tenkt seg. For piratportalen opplevde i går en trafikkøkning på hele 12 millioner i forhold til normalen. Det er ny rekord.

Nyheten om blokaden spredte seg raskt via nett, radio og TV, og fikk trolig effekt i en lang rekke land. Til sammen fikk piratportalen i går 12 millioner flere brukere enn normalt. Det er ny rekord. Aldri før har piratportalen hatt så mange innom.

God informasjon
Øknigen i antallet brukere skjedde vel å merke før blokaden har trådt i kraft. Et flertall av britene som i løpet denne uka har brukt piratportalen har dermed ikke hatt problemer med å komme inn. Unntaket var abonnenter hos bredbåndsleverandøren Virgin Media, som startet blokaden allerede i går.

Annonse


Likevel har alle de nye brukerne som gikk inn i går fått god informasjon om hvordan de kan komme seg rundt blokaden når den er på plass rund baut.

Jubler over blokaden
Det gleder The Pirate Bay-ledelsen seg over.

– Takket være den høyeste domstolen i Storbritannia og britiske BBC hadde vi tolv millioner flere besøkende enn noen gang før tirsdag. Vi burde skrive takkebrev til den britiske opphavsrettsorganisasjonen BPI, sier en kilde i The Pirate Bay til torrentfreak.com.

Kilden mener at en av de viktigste oppgavene for The Pirate Bay framover nå er å utdanne folk i hvordan de omgår nettblokader fra myndighetenes side.

Annonse