b2a449a51835b4b157ec4457d5ac6857

Annonse


Motorola kan stoppe Xbox og Windows 7

Patent-kriger er det nok av i bransjen, men denne er svært alvorlig for Microsoft om Motorola vinner flere slag.

Farlig for Microsoft

For en dommer i distriktsdomstolen i Mannheim, Tyskland, har gitt Motorola medhold i en forføyning mot programvaregiganten. Men det betyr ikke at Microsoft må stoppe salget av Windows 7 og Xbox 360 i Tyskland, i hvert fall ikke akkurat nå.

For selv om forføyningen ble godkjent, kan den ikke tre i kraft. Dette fordi en amerikansk domstol i april bestemte at Motorola ikke får lov å forby salg i Tyskland. Høres det rart ut? Det er det også. Mer om det her.

Berører flere toppprodukter

Patentet det dreier seg om denne gang (og som berører Windows 7 og Xbox 360 samt Internet Explorer og Windows Media Player), er videoformatet H.264, som nå er standarden for avspilling av video på nett.

Microsoft sendte en formel klage til EU i februar. I klagen påstod selskapet at om de to patent-holderne får viljen sin, så vil det i hovedsak sette en stopper for nettvideo.

Nå ventes det selvsagt at Microsoft skal anke for i det lengste unngå at Xbox 360 og Windows 7-salget stopper i EU-landet Tyskland. Tyskland er den største økonomien i unionen.

Kilder:
The Verge
Foss Patents

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse