Slik ser den ut koblet opp.

Annonse


Her tester de Raspberry Pi

Det er enorm interesse rundt mini-maskinen Raspberry Pi. Nå sendes de første batchene endelig ut til håpefulle, men det er enda få av dem, og mange som vil skaffe seg en.

Dette medfører at man i mange utenlandske nettbutikker ikke kan gjøre annet enn å registrere kundenes interesse for produktet.

BBC har testet

Men nå har BBC endelig fått tak i et eksemplar av maskinen. Selskapet bak har støtt på produksjonsproblemer underveis, noe som har forsinket lanseringen.

I tillegg måtte knøtt-Linux-maskinen CE-godkjennes, noe folkene bak først ikke trodde var nødvendig. Dermed ble lanseringen ytterligere utsatt.

Nok kraft til full-HD-video

Nå ser det dog ut til at alt er i orden, og de første enhetene er på vei til spente kunder. I demo-klippet snakkes det om programmering, men mange gleder seg nok til å kjøre Xbox Media Center på den som en svært billig 1080p-kabable maskinen. Dette demonstreres også i noen sekunder.

Maskinen blir svært billig med en pris hos Raspberrypi.org på 25 dollar (150 kroner). Prisen for b-modellen (den mest avanserte) i utenlandske nettbutikker er på 35 dollar (200 kroner).

Raspberry Pi kan trolig snart bestilles hos element14, uk.rs-online og Allied Electronics.

En utpakkingsvideo finner du her.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse