Nikons EN-EL-15 batteri brukes i D800, D800E, D7000 og 1 V1.

Annonse


Har du dette batteriet?

Brsannfarlige batterier og størmforsyninger dukker stadig opp i masseproduserte produkter.

Nikons tur
De aller fleste PC-, TV- og mobilprodusenter har hatt tilfeller der batterier, strømforsyninger eller hele apparater kalles tilbake for innbytte, reparasjon eller sjekk.

Sjeldnere er det at vi opplever dette med kameraer eller kamerabatterier.

Men nå er det altså Nikons tur til å tilbakekalle et stort antall batterier. Årsaken er at batteriene kan bli så varme at det ytre laget i verste fall smelter.

Har du en av disse?
Konkret gjelder det batteritypen EN-EL 15, som brukes i speilrefleksmodellene D800, D800E (europeisk utgave av D800), samt i det avanserte kompaktkameraet D7000 og i det speilløse, kompakte systemkameraet 1 V1.

Melding til kjøperne
Selv om Nikon bestreber seg på å sikre at alle produktene er av høy kvalitet, har vi blitt gjort oppmerksomme på at visse EN-EL15-batterier produsert av en av våre leverandører, ikke oppfyller Nikons interne kvalitetsstandarder. I svært sjeldne tilfeller, kan dette føre til at batteriet overopphetes og at det ytre laget kan bli deformert. Batterier med dette problemet har bare blitt påvist i Nikons produksjonsprosess. Vi har ikke mottatt rapporter om at dette har skjedd i markedet. Så for å sikre kundene og utstyret deres, har vi derfor innledet en frivillig erstatningsordning for de aktuelle produktene. heter det i en melding som er lagt ut på Nikons norske nettsted.

Ikke alle er omfattet
Her ligger også en beskrivelse av hvordan du finner ut om ditt batteri er rammet. Hvis det niende tallet til produktnummeret for EN-EL15-batteriet er A, B, C, D, G eller en bokstav senere i alfabetet, er batteriet sikkert å bruke.

Problemet gjelder ikke EN-EL15-batterier som fulgte med D7000 og Nikon 1 V1 kjøpt før 29. februar 2012 eller batterier som ble kjøpt for seg før 29. februar 2012.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse