Linux-skaper Linus Torvalds hater Apples lukkede måte å gjøre ting på, men elsker sin MacBook Air og skjønner ikke hvorfor konkurrentene ikke har gjort noe lignende foruten dårlige kopier.

Annonse


Han elsker MacBook Air

Linux’ far, Linus Torvalds, er naturlig nok ikke så veldig glad i Apples lukkede tilnærming til det meste.

Forundrer seg over konkurrentene

Men fan av en av selskapets bærbare maskiner, det er han. Han har nemlig lagt sin elsk på MacBook Air, 11″-modellen for å være presis. Han krever nemlig en stillegående og lett maskin, og Air veier nesten ikke mer enn 1 kg (1.08 for være presis).

Det er i et lengre intervju med TechCrunch Torvalds avslører sin «mørke» hemmelighet.

«Jeg må innrømme å være litt forbløffet over hvorfor ingen andre ser ut til å ha gjort hva Apple har gjort med Macbook Air. Selv flere år etter den første modellen fortsetter de andre PC-produsentene å lage disse stygge og «clunky» tingene.

Ja, det finnes leverandører som har prøvd å emulere den, men som regel er de ganske dårlige. Jeg tror ikke jeg er uvanlig når jeg sier jeg foretrekker at min bærbare er tynn og lett.»

Orker ikke bråkete maskiner

Torvalds er dog ikke over seg av begeistring for Apples andre bærbare, og mener det kun er Air som er spesiell. De andre Apple-bærbare, mener han, er kun vanlig Intel-maskinvare levert i et pent design.

Linux-skaperen synes nemlig det er veldig viktig at maskinene er stillegående. Han hater støy: «Jeg vil at kontoret mitt skal være stille. Det mest bråkete i rommet bør uten tvil være et og annet purr fra katten.»

Overrasket over Apples fokus

Linus fikk flere spørsmål om Apple, blant annet hvordan han tror selskapet har klart å engasjere forbrukerne:

«Jeg tror en av de tingene som gjorde det mulig for Apple å gjøre dette, er hvor fokusert de har vært i stand til å være.

De har virkelig få SKU (Stock Keeping Units) sammenlignet med de fleste store dataprodusentene, og jeg tror det er det som har tillatt dem å fokusere på de aktuelle produktene, og gjøre dem bedre enn gjennomsnitts-maskinen der ute.»

– Raspberry Pi er spennende

Selv om han har respekt for Apples fokus, og ikke minst at selskapet har turt å gjøre ting annerledes (som han mener Jobs har mye av æren av), ser han på selskapets strategi som potensielt ustabilt, uten at forklarer dette nærmere, bortsett fra at han peker på at det ikke er så lenge siden alle trodde Apples tid var over.

Torvalds presiserer at bærbare neppe kommer til å være noen «big deal» om noen år, og at alle kommer til å lage gode maskiner.

Dette fordi rotasjons-medier er på vei bort, og ikke minst at ytelsen er så god at det er andre ting som blir en større utfordring i fremtiden. Han ser lyst på PC-fremtiden, blant annet Raspberry Pi, som for ham beviser at datateknologi har blitt så billig at det åpner for helt nye muligheter.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse