Får Apple fortsatt lov å kalle iPad for iPad? Det skal nå avgjøres i en kinesisk rett.

Annonse


– Pengene er problemet

I oktober 201 gikk det vesle kinesiske selskapet Proview til sak mot Apple. De mente at de hadde rett på navnet «iPad», og at Apple misbrukte det.

Kunne stoppet iPad
I februar i år tok saken en ny vending. Kinesisk politi begynte å fjerne iPad fra butikkhyllene.

Det viste seg at Provew både ønsket seg salgsforbud og totalt eksportforbud ut av Kina. Om de hadde fått til dette, ville det i praksis betydd slutten for iPad slik vi kjenner nettbrettet i dag.

– Har ingen verdens ting
Selv karakteriserer Apples advokater det kinesiske selskapet slik:

– Proview har ingen produkter, ingen markeder, ingen kunder og ingen leverandører. De har ingen verdens ting.

Med andre ord nok et patenttroll som prøver å tjene en skilling på å saksøke verdens rikeste selskap.

Ivrer for forlik
Nå vil imidlertid Guangdong High Court i det sørlige Kina megle i saken. Men sjansene er små. For mens Proviews advokat ivrer for et forlik, står Apple på sitt: Proview har ikke en sak i det hele tatt.

Apple mener de kjøpte iPad-varemerket av Proview så tidlig som i 2006. Proview hevder på sin side at rettighetene ble kjøpt fra en tredjepart som i virkeligheten ikke hadde rett til å selge navnet.

– Høy gjeld er årsaken
Det står om milliarder. Og Apple viker ikke en tomme – i frykt for at et forlik skal komme til å åpne for et brottsjø av lignende saker.

Proview er på sin side i desperat pengenød. Det er dette som er det egentlige motivet, mener Apple. Kreditorene puster dem i ryggen, og iPad-saken er det siste håpet, mener selskapet som gir oss produkter med «i».

– Fordi de fortsatt skylder en rekke mennesker en masse penger prøver de nå urettmessig å få mer av Apple for et varemerke vi allerede har betalt for, heter det fra den kanten.

Kilde:
Yahoo News/AP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse