Sergey Brin

Annonse


– Facebook og Apple dreper nettet

Sergey Brin, som har vært med på å grunnlegge Google, er bekymret for nettets fremtid, og mener at regjeringer og lukkede systemer er i ferd med å ødelegge alt nettet står for.

Makta er farlig
I et nytt intervju forteller Brin at de største truslene mot Internett er regjeringer som prøver å kontrollere informasjonsflyten, underholdningsbransjen som desperat prøver å stoppe piratkopiering med stadig mer kontroversielle metoder, og selskaper som Facebook og Apple som låser brukerne inne med sine restriksjoner.

Brin har mye å si om Facebooks arbeidsmetoder, og mener at det sosiale nettverket har for mange regler, noe som dreper innovasjon. I følge Brin ble Google skapt i et miljø av åpenhet, og i en situasjon som i dag, der Facebook kontrollerer så mye av nettet, ville det vært svært vanskelig å skape et slikt produkt.

Han kritiserer også Apples apps, som inneholder informasjon som ikke kan indekseres av søkemotorer, noe som begrenser informasjonsflyten.

Flere advarsler
Brin er ikke den første til å sette søkelyset på at nettet blir stadig mer dominert av monopolister, selveste Tim Berners-Lee, mannen som mer eller mindre oppfant Internett, har tidligere advart mot lignende utvikling. Hans løsning? Mer grasrot-innovasjon, det eneste som kan balansere ut regjeringer og store selskaper.

Kilde:
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse