Sergey Brin

Annonse


– Facebook og Apple dreper nettet

Sergey Brin, som har vært med på å grunnlegge Google, er bekymret for nettets fremtid, og mener at regjeringer og lukkede systemer er i ferd med å ødelegge alt nettet står for.

Makta er farlig
I et nytt intervju forteller Brin at de største truslene mot Internett er regjeringer som prøver å kontrollere informasjonsflyten, underholdningsbransjen som desperat prøver å stoppe piratkopiering med stadig mer kontroversielle metoder, og selskaper som Facebook og Apple som låser brukerne inne med sine restriksjoner.

Brin har mye å si om Facebooks arbeidsmetoder, og mener at det sosiale nettverket har for mange regler, noe som dreper innovasjon. I følge Brin ble Google skapt i et miljø av åpenhet, og i en situasjon som i dag, der Facebook kontrollerer så mye av nettet, ville det vært svært vanskelig å skape et slikt produkt.

Han kritiserer også Apples apps, som inneholder informasjon som ikke kan indekseres av søkemotorer, noe som begrenser informasjonsflyten.

Annonse


Flere advarsler
Brin er ikke den første til å sette søkelyset på at nettet blir stadig mer dominert av monopolister, selveste Tim Berners-Lee, mannen som mer eller mindre oppfant Internett, har tidligere advart mot lignende utvikling. Hans løsning? Mer grasrot-innovasjon, det eneste som kan balansere ut regjeringer og store selskaper.

Kilde:
The Guardian

Annonse