Denne Samsung-TVen kan styres ved hjelp av hånd og stemme.  Men vil det ta av, slik Samsung tror og håper?

Annonse


Dette er Samsungs store håp

DUBROVNIK (ITAvisen)De første TV-ene du kan vinke til og snakke med er allerede her. Både LG og Samsung kunne vise slike TV-er under årets CES-messe i Las Vegas i januar.

Styres med hender og stemme
Samsungs markedsdirektør for Europa, Michael Zoeller, vil modeller du kan snakke og vinke til virkelig ta av i årene som kommer.

Her i Dubrovnik kunne stolt vise fram et eksemplar hentet fra Samsungs nye TV-serie, der du kan la fjernkontrollen ligge og det aller meste kan styres direkte med hendene og stemmen.

Slipper fjernkontroll og menyer
Og det virker jo umiddelbart besnærende å velge kanal, fyre opp YouTube eller prate med folk via Skype med hendene. Du slipper både å knote med de små knappene på fjernkontrollen og å forholde deg til et stort antall kompliserte menyer og undermenyer.

Samsung-løsningen fungerer tilsynelatende bra. Og ja, du kan snakke til TV-en også, slik du i følge ryktene også vil kunne gjøre med Apples TV (også bare et rykte foreløpig).

Fare for banning…
Litt usikre er vi likevel på om dette har en like lysende framtid som Samsung vil ha det til. Vi ser for oss masse resultatløs fekting i rommet, ikke minst blant familiemedlemmer med ulike ønskemål.

Og snakking kan lett bli til bæljing av ukvemsord når «vis BBC World Service» blir til Eurosport.

Folk vil ha det siste
Det er likevel liten tvil om at folk etterspør nye løsninger. Det kunne Jürgen Boyny, direktør i analysebyåret GfK bekrefte.

– Forbrukerne etterspør ny teknologi. De vil ha det siste, sier Boyny.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse