Den nye iPad har som kjent bare amerikansk 4G. Det slipper de ikke unna med i Australia.

Annonse


– Apple forblir kongen på haugen

Gartners IT-eksperter spår en eksplosiv for salget av nettbrett i år – og tror iPad vil fortsette å dominere.

iPad dominans i flere år

Apple har et solid forsprang på sine konkurrenter med iPad, et forsprang som nok vil holde i flere år skal vi tro Gartners analyser.

Apples nettbrett får positive tilbakemeldinger fra brukere og anmeldere, men det er også mye grunnet konkurrenter som Google og deres partneres fomling med å finne den rette formelen for maskinvare og programvare som er årsaken til den totale dominansen siden lanseringen av iPad 1 tidlig i 2009.

– De har ikke fått det til enda

For ikke å snakke om Microsoft som brukte lang tid på å lansere et skikkelig fler-berørings mobil-OS i Windows Phone 7. For ikke å snakke om et fullverdig nettbrett-OS, et OS som ikke er ferdig før til høsten.

«Selv om PC- og mobil-produsentene vil ha en bit av kaka og lanserer sine egne, så har vi enda ikke sett noen spesielt store suksesser, rent bortsett fra Apple med sin iPad», forklarer Gartner Carolina Milanesi.

Her er Gartner-tallene

Så til Gartners tall. Analyseselskapet tror det vil bli solgt 118.9 millioner nettbrett i år, en stor økning i forhold til fjoråret. I 2011 ble det nemlig solgt 60 millioner av de nye populære berørings-brettene.

Av de 118.9 millionene tror Gartner at Apple vil stå for nesten 73 millioner av dem – det utgjør 61.4 prosent. Forøvrig: Apple solgte 40 millioner iPads i 2011.

De resterende millionene er fordelt på Microsoft med en prosentmarkedsandel på 4.1 prosent, mens Android kaprer andreplassen med 31.9 prosent.

gartner-120410
(Ill.: Gartner)

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse