Slik ser Firefox ut i Metro-miljø.

Annonse


Se – Firefox på Metro!

Som kjent har Windows 8 et et «skall» kalt Metro.

Se, den fungerer!
I midten av februar ble det kjent at Mozilla jobber med en egen, Metro-tilpasset versjon av den populære nettleseren.

Nå er de første resultatene her.

– Minner om Android
Den profilerte utvikleren Brian R. Bondy beskriver på sin blogg hvordan en tidlig versjon av Firefox fungerer i Windows 8s Metro-miljø.

Annonse
– Akkurat nå minner den mye om en Android-nettleser, både når det gjelder utseende og følelse. Du kan navigere på nettet, opprette faner, lage bokmerker, bygge logg, gjenskape internminne (cache), endre innstillinger med mere, forklarer Bondy.

Mye gjenstår
Meningen er at Windows 8-versjonen skal være klar i løpet av annet kvartal, men det er ennå langt igjen. Bondy sier at det fremdeles er «et tonn» av tilpasninger som må gjøres først.

Metro-utgaven er basert på Fennec, Firefox rammeverk for mobile enheter.

– Windows 8 enklere
Den såkalte XUL-versjonen brukes også i Android-versjonen, og det skal være mange likheter mellom den og Metro-versjonen.

Det er ifølge Bondy likevel enklere å jobbe med Windows 8 enn Android.

Metro eller forsvinn!
Det er svært viktig for Firefox (som for andre nettleser-produsenter) å komme seg på Metro. Dette fordi det er Metro-grensesnittet som styrer hvilke nettlesere som ligger synlige på skrivebordet.

Om man ikke har Metro-versjon, blir det trøblete å sette den opp som standardnettleser. Windows 8 fungerer nemlig slik at Metro-nettleseren forsvinner helt dersom plassen tas opp av en standardnettleser uten Metro-tilpasning.

Dette vil trolig føre til at de fleste Windows 8-brukere vil velge en Metro-tilpaset nettleser som standard framfor en som ikke er tilpasset Microsofts «skall».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse