Betalingsgiganten Global Payments er strøket fra Visas liste etter kortskandalen.

Annonse


VISA kaster ut betalingsselskap

Fredag varslet Visa og Mastercard bankene om at over 10 millioner kontoer kunne være hacket. Hvor stort omfanget er og hvordan hackerne har klart å få tilgang til kortopplysningene, er ikke kjent.

Kan klones
Det er likevel på det rene at kortene kan klones, slik at det er en reell risiko for at vanlige kortbrukere kan bli svindlet.

I natt norsk tid gikk Global Payments ut og fortalte kundene sine at 1,5 millioner av deres kontoer har blitt kompromittert. Dette har ført til at Visa nå har kuttet dem ut på ubestemt tid.

Strøket fra listen
Global Payments er i likhet med mer kjente PayPal et bindeledd mellom kortselskap, kjøper og selger. De har millioner av kunder både i USA, Europa og Asia og står for en stor del av verdens netthandlel.

At de nå er strøket fra Visas liste over godkjente betalingsformidlere kan få store konsekvenser både for selskapet, nettbutikkene og kundene deres.

– Snart tilbake
Selskapet håper likevel at de blir tatt inn i varmen igjen snart.

– Vi forventer å komme på banen igjen med en gang vi har levert en ny rapport om hvordan vi følger opp, sier talskvinne Amy Corn til nyhetsbyrået Reuters.

Visa er verdens største kredittkortselskap, og er sammen med Mastercard dominerende på verdensbasis.

Ikke navn og adresse
Global Payments sier selv at 1,5 millioner av deres kunder er rammet. De sier også at bare såkalte spor 2-data er lekket. Det vil si at kortholders navn, adresse og personnumre ikke har kommet ut.

Om dette bare gjelder Golobal Payments-kundene, og at spor 1-informasjonen for andres kunder dermed også er trygg, er ikke kjent.

Trolig større omfang
Det har så langt ikke kommet meldinger om at andre aktører er rammet. Men Visa og Mastercard har så langt ikke avkreftet fredagens melding, der det het at 10 millioner kort kunne være involvert.

Dermed er det sannsynlig at også andre tredjeparts betalingsformidlere er involvert. I tillegg til PayPal og Global Pyments driver et titalls andre selskaper med denne typen betalingsformidling via nettet.

Kilder:
Krebs On Security
Reuters
Thenextweb.com
Globalpaymentsinc.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse