Dette er hvordan Apple-satirikerne på Scoopertino.com forestiller seg Siri. Ikke alle amerikanere kommer like godt overens med den norske «damen», ser det ut til.

Annonse


– Misvisende, falsk og bedragersk

Den 13. mars kunne ITavisen fortelle om New York-mannen Frank M. Fazio, som gikk til sak mot Apple på grunn av misnøye med Siri, Apples norskutviklede, elektroniske assistent for iPhone 4S.

Drepende karakteristikk
Det er tydeligvis fler enn Fazio som føler at «damen» ikke leverer det Apple lover.

For nå har US District Court i Los Angeles mottatt et massesøksmål der hele Siri-funksjonen nærmest blir beskrevet som svindel.

I søksmålet heter det drepende nok:

Annonse


Gjennom sin landsomfattende multimediakampanje sprer Apple falske og villedende påstander om funksjonaliteten til Siri. Tiltaltes fremstillinger angående Siri Feature er misvisende, falsk og egnet til å bedra og har sannsynligvis bedratt saksøker og medlemmer av saksøkergruppen.

Ville veivalg
Apple selv beskriver Siri slik:

Bare snakke slik du snakker til daglig. Siri forstår hva du sier og vet hva du mener.

Dert er en sannhet med store modifikasjoner, mener saksøkerne. Blant annet viser de til tilfeller der Siri kom med helt spinnville veiforklaringer – gjerne etter lange pauser.

Og får de gjennomslag, kan vi sikkert forvente nye søksmål av typen «fikk ikke jobben på grunn av Siri» (ga feil kjøreanvisninger til arbeidsgiver), «ferien ødelagt» (Siri forvekslet Waikiki Beach med Sunny Beach) og ikke minst «skilt på grunn av Siri» (kona fattet mistanke fordi mannen hele tiden snakket med en fremmed kvinne i telefonen).

Kilde:
The Register

Annonse