Galaxy Nexus var den første mobilen med Ice Cream Sandwich.

Annonse


– Nå er jeg dritt lei Android

ZDNets tekno-journalist Jason Perlow har sett seg lei på den dårlige Android-støtten.

Tålmodigheten har tatt slutt

For Perlow foretrekker i hovedsak Googles Android for åpenheten og mulighetene man har til å gjøre OSet sitt eget, men nå er det slutt på tålmodigheten.

For i et innlegg på ZDNet-bloggen Tech Broiler, som han deler med kollega Scott Raymond, går han på frontal-angrep på et økosystem han i det lengste håpet skulle levere varene.

Les også: Disse er best og verst på å levere Android-oppdateringer.

– Blodet mitt koker

Det som får Perlows «blod til å koke» er uvissheten som alltid henger over en når man kjøper en mobil med Googles mobil-OS.

Det er nemlig mer eller mindre umulig å vite om mobilen blir støttet, eller når, med nye stor-oppdateringer av OSet – et av de største, om ikke det største problemet Google står ovenfor.

2-års kontrakter håpløst

Det er nemlig slik at utviklingen av ny maskinvare går i et så forrykende tempo, at det å gå for en 2-års smartmobil-kontrakt (vanlig i Statene) nærmest er galskap for teknologi-interesserte.

For omtrent hver tredje måned kommer det nok et nytt Android-håndsett med enda bedre spesifikasjoner.

– Droid og Galaxy Nexus heller ikke å stole på

Det blir ikke bedre at heller ikke de mobilene journalisten så på som ganske sikre hva angår kommende oppdateringer, heller ikke er til å stole på.

Perlow gikk til innkjøp av en «Motorola Droid Bionic» og «Samsung Galaxy Nexus». Førstnevnte trodde han var et trygt valg fordi Google som kjent har kjøpt opp Motorola Mobility og at de derfor kom til å levere oppdateringer fortløpende.

Galaxy Nexus er som kjent Google-merket maskinvare som man i hvert fall bør ha grunn til å tro at blir oppdatert løpende, men problemet er at dette i tillegg er operatør-avhengig.

– Nå har de lovt oppdateringer i flere måneder

«I begge tilfeller tok jeg feil. Motorola har lovt i flere måneder å oppdatere sine håndsett fra 2011 og 2012 til Ice Cream Sandwich (Android 4.0, red. anm.), men de har enda ikke klart å levere noen slike oppdateringer bortsett fra til Motorola Xoom-nettbrettet, som er et Google Experience-produkt og et referanse-nettbrett for utviklere», skriver han.

Han påpeker at heller ikke Samsungs Galaxy Nexus har fått de nødvendige Ice Cream Sandwich-oppdateringene om man har en Verizon-modell.

Vil ikke anbefale Android til venner

Han stiller naturlig nok spørsmålstegn ved hvordan vanlige dødelige, som ikke følger markedet så tett som en tekno-journalist, skal kunne klare å velge den riktige mobilen og være sikker på at mobilen blir støttet fremover.

«Jeg har bestemt meg for at om det ikke skjer store forbedringer hva angår organiseringen av Android-mobiler neste år, så blir Galaxy Nexus og Droid Bionic mine siste Android-mobiler.»

Perlow vil også slutte å anbefale Android-mobiler til venner og bekjente til situasjonen «dramatisk forbedrer seg».

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse