Apples parade-butikk i London ligger i delvis norskeide  Regents Street. Dermed får vi også husleie av selskapet.

Annonse


Så mye tjener du på Apple

Statens pensjonsfond Utland (populært kalt Oljefondet) eier som kjent litt av hvert rundt om i verden. Det vil si oss – borgere i landet Norge.

Lukrativt for Norge
Fondet har også investert kraftig i Apple, noe som har vist seg lukrativt både for Norge og alle andre aksjonærer.

Norges aksjepost i selskapet forventes etter den siste økningen å være verd 23,2 milliarder kroner. En verdiøkning på rundt sju milliarder kroner bare siden nyttår!

Din andel: 3640 kroner
Det betyr at hver og en av oss har 4640 kroner saltet ned i Apple. Om det går som mange analytikere tror, kommer dette beløpet til å stige kraftig framover.

Apple-posten er dermed den desidert mest lukrative av alle eierposter Norge har i utlandet.

Like mye verd som Oljefondet
Apple er nå verdens mest verdifulle selskap målt i børsverdi.

Med ufattelige 3 263 milliarder norske kroner er Apple nå like mye verd som hele det norske oljefondet var ved inngangen til 2012.

20 kroner til hver av oss
Nylig besluttet Apples styre å dele ut utbytte til aksjonærene. Av det enorme utbyttet på 260 milliarder norske kroner får Norge ca. 100 millioner kroner.

Det blir altså beskjedne 20 kroner pr. nordmann, fordelt på tre år. Ikke noe særlig å bli rik av, kanskje. Men det er jo godt å vite at Apple allerede har betalt din nye iPad, og vel så det.

Det hører også med til historien at Norge eier den delen at Londons fasjonable handlegate Regents Street der Apples prestisjebutikk holder til. Med andre ord tar vi også inn penger fra Apple via en voksen husleie…

Kilde:
e24.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse