4G i Norge? Nei, med den nye iPaden med LTE får du maks HSPA+, en 3G-teknologi.

Annonse


Forbrukerombudet gransker Apple

Fredag forrige uke fant vi ut at Apple fortsatt reklamerer for 4G med Telenor og NetCom-logoene svært synlige.

Oppdatert, 14:46, 27.03.12:

Cult of Mac melder nå at det australske Forbrukerombudet truer med å saksøke Apple om de ikke fjerner 4G-reklamen. Ombudet har allerede varslet at de vil levere inn en skriftlig klage, som går på villedende markedsføring, til en domstol i Melbourne.

Hverken NetCom eller Telenor vil kommentere

ITavisen har prøvd å få både NetCom og Telenor i tale, men ingen av dem har foreløpig kommentert saken, men til ITavisen.no bekrefter Forbrukerombudet at de undersøker saken:

«Vi er klar over problemstillingen og er allerede i gang med å vurdere denne markedsføringen opp mot markedsføringsloven», avslører de til ITavisen.no. Den endelige konklusjonen foreligger enda ikke, men vi følger utviklingen.

Telia irriterte

I Danmark derimot er saken allerede kommentert av Telia – og de er ikke fornøyde med måten Apple har gått frem på:

«Vi vil ta kontakt med Apple og fortelle dem at dette er snakk om villedende markedsføring når de skriver at «The new iPad kan brukes på 4G», når dette ikke er tilfellet i Europa. Derfor vil vi nå ta en dialog med Apple.»

Danskene reagerer

Etter Telias klage mener det danske forbrukerrådet at det ikke er nok at Apple opplyser med liten skrift at nye iPad kun støtter diverse 3G-standarder i Europa:

«Det er snakk om villendene markedsføring fordi det forteller noe om produktet som kan medføre at kunden kan komme til å ta et valg personen ellers kanskje ikke hadde tatt.

Fotnoten til Apple på selskapets nettside er rett og slett ikke nok. De må fjerne 4G-reklamen i Danmark», mener Martin Salamon fra det danske ombudet.

HSPA+ – ikke 4G

Det ser ut til at Apple tar en frekk en og markedsfører HSPA+ (den kjappeste 3G-tilkoblingen) som 4G.

Det er ikke uvanlig at amerikanske operatører bruker 4G om 3G-tilkoblinger. Her i Norge er dog 4G dekingen ganske dårlig og det er ingen mobiler med støtte for det, kun minirutere og annet som gjerne brukes på hytter. Det har derfor ikke vært en problemstilling før nå.

Kilde:
Mobilsiden.dk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse