sharing-drone

Annonse


Dette er en flyvende pirat-server

The Pirate Bays flyvende pirat-drone-prosjekt er ikke noe nytt. Andre har nemlig allerede gjort det.

Det er allerede gjort

Det er Torrentfreak som kan melde at Liam Young og hans prosjekt «Tomorrow’s Thoughts Today» allerede er godt i gang.

Tanken er at de GPS-styrte fildelings-serverne skal være tilgjengelig på større offentlige plasser slik at hvem som helst kan kommunisere med dem og dele informasjon.

Dyre droner

Fildelings-flyene er dog ikke billige, rundt 1500 euro (11 400 kroner) koster det å bygge en. Hver en av dem har 2200 mAH Lithium-ion polymer-batterier samt 4 børsteløse Roxxy Motorer som kontrolleres av en innebygd GPS.

Dronene har også høyde-sensorer og gyroer for å holde dem stabilt i lufta. Alle dronene kommuniserer mot en sentral kommunikasjonssentral som igjen styres via XBee-trådlås-moduler. Ikke rart dette koster penger.

Unnslipper myndighetene

Slik forklarer Young tanken bak:

«De er dels nomadisk infrastruktur og til dels en robot-sverm som vi har bygget og programmert til å kringkaste sitt egen lokale Wi-Fi-nettverk som en form for antenne-Napster.

De flyr inn i formasjon, kringkaster sitt pirat-nettverk og deretter sprer de seg for å unnslippe å bli oppdaget bare for å reformere andre steder».

Faktisk er det slik at de små dronene lyser opp i forskjellige farger når en eller brukere kommuniserer med dem, i tillegg brytes formasjonen.

Electronic Countermeasures @ GLOW Festival NL 2011 from liam young on Vimeo.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse