Dette året håper Google å lykkes med sitt eget Android-nettbrett. Det er i hvert fall de heteste ryktene.

Annonse


Google-nettbrettet kan bli superbillig

The Verge har hørt fra anonyme kilder at Google skal lansere et 7″-nettbrett til 199 dollar (1150 kroner).

2012 – et viktig nettbrett-år

Google har enda ikke klart å skyve iPad av nettbrett-tronen – langt ifra. Dette selv om Android-OS er å finne på en mengde utfordrere, men nå ser det ut til at selskapet vil ta styringen ved å lansere et nettbrett under Nexus-merkevaren. Dette ifølge The Verge.

Googles Andy Rubin har tidligere sagt at 2012 blir året Google selv skal prøve å få en fot innenfor markedet. Det samme har tidligere Google-sjef Eric Schmidt uttalt.

Et Nexus-nettbrett?

Selskapet har tidligere gjort det samme for å skaffe seg innpass i mobil-markedet, nemlig ved å lansere en rekke Nexus-mobiler. Dette er flaggskipmobiler med den siste versjonen av selskapets OS, spesielt dette gjør Nexus til attraktive produkter.

2012 er helt klart året Google skal prøve å knekke Androids nettbrett-kode, spørsmålet er bare hvordan de kommer til å posisjonere seg i markedet. Det ser ut til at de vil prøve å ta Kindle Fire først om disse ryktene stemmer.

Dumpet Tegra 3

For det har blitt ryktet en pris så lavt som 149 dollar (850 kroner), men det siste The Verge har hørt er 199 dollar. I tillegg til den nye prisinformasjonen skal Android & Me ha skaffet til veie informasjon som tyder på at nettbrettet blir utstyrt med et Snapdragon-brikkesett.

Det ble tidligere ryktet at nettbrettet blir utstyrt med Nvidias kjappe Tegra 3-brikkesett, men dette ser ut til å ryke for å kunne holde prisen nede. Uansett virker det da mer som en Kindle Fire-konkurrent enn en real iPad-utfordrer.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse