484343google-533

Annonse


Snart skal Google gi deg SVARET

Google forbereder en stor overhaling av sine søkeresultater, skriver Wall Street Journal.

Det som skal skje i løpet av de kommende månedene er at du skal få direkte svar, i klartekst, på det du søker etter. Hvis du skriver inn et spørsmål i søkefeltet, vil du først få opp fakta og svar, og de tradisjonelle søkeresultatene med lenker til andre nettsider vil følge etter.

Database
Google prøver med dette å inkorporere en teknologi de kaller for semantisk søk, som igjen skal føre til at resultatene blir mer relevante, ved å forstå den faktiske betydningen av ord. Teknologien skal imidlertid ikke erstatte dagens søkeprinsipper som er basert på nøkkelord, bare forbedre dem.

Svarene skal hentes inn fra en stadig voksende database, men spør du etter noe som ikke er i databasen, vil Google søke etter relevante resultater i nettsider som indekseres.

Annonsepenger?
Det nye søkesystemet vil også bli tettere knyttet mot annonser, potensielt kan det for eksempel kobles mot spesifikke nettbutikker (hvis du søker etter Ernest Hemingway, vil du kanskje ikke bare få opp relevant informasjon, men også mulighet til handle bøker).

Ingen av disse planene er offisielt bekreftet av Google, men skal likevel rulles ut over de kommende månedene, samtidig som det foreligger planer om å introdusere en helt «ny generasjon av søk» i årene fremover. Spennende.

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse