Apple får nå også bråk med britiske myndigheter. Årsaken er markedsføringen av 4G.

Annonse


– Skjermen er hovedpoenget

Den nye, mye omtalte iPad-modellen får amerikansk lansering i morgen (pluss i et utvalg andre land).

Utvalgte medier har derfor allerede fått anledning til å teste maskinen, og en rekke anmeldelser er blitt lagt ut i løpet av natten.

Ikke overraskende er det den nye skjermen som får mest oppmerksomhet – og skryt.

Alt handler om skjermen
Den enorme oppløsningen forandrer opplevelsen totalt, i følge anmeldere. I følge Wall Street Journal er skjermen den mest spektakulære de noensinne hadde sett på en mobil enhet. Det blir rett og slett nesten umulig å gå tilbake til de eldre modellene, i følge flere journalister.

Annonse


Apples egne applikasjoner er blitt oppgradert til å utnytte den nye oppløsningen, men også tredjepartsapplikasjoner, ikke enda Retina-tilpasset, ser bra ut, skriver SlashGear. Til og med iPhone-applikasjoner, blåst opp til dobbel størrelse, ser bedre ut på den nye iPaden enn på de forrige.

Flere av anmelderne bruker faktisk en lignende analogi – å begynne å bruke den nye iPaden er som å ta på briller for første gang (forutsatt at man ikke ser så bra). Alt virker så utrolig klarere, og det er vanskelig å gå tilbake.

Hastighet
Den nye iPaden skal ellers være like rask i bruk som iPad 2, men det finnes fremdeles få apper som utnytter de nye grafikkmulighetene. Macworld har likevel testet grafikkytelsen, og er imponert.

Det påpekes at den nye modellen er litt tyngre og litt tykkere enn den forrige, men det er ikke plagsomt. Økningen i fysisk størrelse skyldes et større batteri, som trengs for å drive den heftige skjermen, og i følge alle anmelderne er levetiden tilsvarende de forrige modellene – mellom 9 og 10 timer, avhengig av bruk.

Bedre bilder
Kameraet er også bedre. The Verge påpeker at det er like pinlig som før å ta bilder med et nettbrett, men hvis man først er nødt, er resultatene ganske så gode.

Det skrytes også mye av LTE-hastighetene, men det er jo ikke noe vi i Norge får nytte av. Britiske Telegraph har imidlertid oppdaget at selv 3G-hastighetene er bedre på den nye iPaden.

Vi ser naturligvis frem til å teste ut den nye modellen selv, og følger opp norsk lansering neste uke.

Annonse