Richard O'Dwyer må føre saken sin for amerikansk rett for å ha lenket til amerikanske pirat-filmer i hjemlandet. Nå risikerer han flere år i fengsel og store bøter.

Annonse


Nå blir han utlevert til USA

Briten Richard O’Dwyer (23) er mannen bak TVShack, et nettsted som kun lenket til piratfilm.

Lenking er nok

Og det var nok for O’Dwyer for å bli utlevert til USA. Dette ble kjent i går da britiske myndigher godkjente USAs ønske om å føre rettsak mot O’Dwyer.

Briten har sittet i varetekt i et stort britisk fengsel. Derfra har han prøvd å kjempe mot en utleveringsavtale de to landene i mellom, men dette lykkes altså ikke.

Les også: Britiske Richard (23) lenket til pirat-film…

Nå er saken endelig

En britisk dommer ga grønt lys for utlevering allerede for to måneder siden, men dette ble ikke godkjent av de øvre britiske myndigheter før i går.

Moren, Julia O’Dwyer, er selvsagt svært skuffet over kjennelsen og mener sønnen har blitt «solgt» til USA:

«I dag har nok en britisk statsborger blitt forrådt av de britiske styresmaktene. Richards liv, hans studier og arbeidsmuligheter samt økonomiske sikkerhet er blitt forstyrret, og ingen vet hvor lenge – dette fordi britiske myndigheter ikke har gjort de nødvendige endringene i utleverings-lovverket.»

Strenge straffer i Statene

Ifølge TorrentFreak er saken uvanlig fordi det under visse omstendigheter ikke er ulovlig å kun lenke til opphavsbeskyttet materiale ifølge britisk lov.

I 2010 ble det kjørt en lignende sak, men de siktede ble i den aktuelle saken frikjent. I USA derimot, tolkes lovene helt annerledes. Der kan nemlig 23-åringen risikere opp til 10 års-fengsel.

I januar ble nemlig grunnleggeren av Ninjavideo, Hana Beshara, dømt til 22 månderes fengsel og 2 års prøvetid samt 500 timers samfunnstjeneste. I tillegg måtte Beshara betale en bot på nesten 210 000 dollar.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse