Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Richard O'Dwyer må føre saken sin for amerikansk rett for å ha lenket til amerikanske pirat-filmer i hjemlandet. Nå risikerer han flere år i fengsel og store bøter.

Nå blir han utlevert til USA

Lenket til pirat-materiale.

Briten Richard O’Dwyer (23) er mannen bak TVShack, et nettsted som kun lenket til piratfilm.

Lenking er nok

Og det var nok for O’Dwyer for å bli utlevert til USA. Dette ble kjent i går da britiske myndigher godkjente USAs ønske om å føre rettsak mot O’Dwyer.

Briten har sittet i varetekt i et stort britisk fengsel. Derfra har han prøvd å kjempe mot en utleveringsavtale de to landene i mellom, men dette lykkes altså ikke.

Les også: Britiske Richard (23) lenket til pirat-film…

Nå er saken endelig

En britisk dommer ga grønt lys for utlevering allerede for to måneder siden, men dette ble ikke godkjent av de øvre britiske myndigheter før i går.

Moren, Julia O’Dwyer, er selvsagt svært skuffet over kjennelsen og mener sønnen har blitt «solgt» til USA:

«I dag har nok en britisk statsborger blitt forrådt av de britiske styresmaktene. Richards liv, hans studier og arbeidsmuligheter samt økonomiske sikkerhet er blitt forstyrret, og ingen vet hvor lenge – dette fordi britiske myndigheter ikke har gjort de nødvendige endringene i utleverings-lovverket.»

Strenge straffer i Statene

Ifølge TorrentFreak er saken uvanlig fordi det under visse omstendigheter ikke er ulovlig å kun lenke til opphavsbeskyttet materiale ifølge britisk lov.

I 2010 ble det kjørt en lignende sak, men de siktede ble i den aktuelle saken frikjent. I USA derimot, tolkes lovene helt annerledes. Der kan nemlig 23-åringen risikere opp til 10 års-fengsel.

I januar ble nemlig grunnleggeren av Ninjavideo, Hana Beshara, dømt til 22 månderes fengsel og 2 års prøvetid samt 500 timers samfunnstjeneste. I tillegg måtte Beshara betale en bot på nesten 210 000 dollar.

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat, usa