Hatsune Miku er trolig det nærmest man kommer en skapt stjerne...

Annonse


Nå selger «hun» mer enn ekte artister

Det hotteste navnet på pop-scenen i Japan akkurat nå er Hatsune Miku.

Et Yamaha-produkt
«Hun» er imidlertid ikke en ekte ung kvinne, selv om hun både kan synge og danse.

Mikus stemme er en såkalt vocaloid, en syngende synthesizer som første gang så dagens lys i Spania i 2000 og som siden har blitt videreutviklet i Japan av elektronikk- og instrumentprodusenten Yamaha.

Animert av SEGA
I utgangspunktet dreier det seg bare om en musikkmaskin uten kropp. Men det er jo ikke så artig å se på. Dermed ble Hatsune Miku også et hologram som «opptrer». Laget av SEGA – en ikke ukjent japansk spillprodusent.

Annonse


Selskapet Crypton Future Media står for tillegget som gjør Yamahas vocoid til Miku. De leverer også en løsning som gjør at hvem som helst kan være Miku, og bestemme hva hun skal synge.

Utsolgte hus
I forrige uke sto Miku foran tusenvis av tilhengere i Japan. Og «hun» solgte ut fire stappfulle hus med til sammen 10 000 tilskuere i Tokyo.

Billettprisene var stive – rundt 450 norske kroner.

Siste gang?
«Hun» tjener nå mer penger enn flere av de største virkelige japanske artistene. Og «hun» er også etterspurt i andre deler av verden.

Dette blir sagt å være Mikus siste turné. Men pop-historien har jo lært oss at det er sjelden tilfelle…

Til London-olympiaden?
Til sammen 24 kinoer så langt borte som i Shanghai, Hong Kong og på Taiwan ble fylt opp med folk som så konsertene via nettet. Og i Miku vinner til og med avstemninger om hvem som skal få synge på åpningsseremonien i London-olympiaden.

For øvrig kan Crypton fortelle at Miku er 16 år. Det vil hun trolig være – for alltid…

Her er utdrag av en «konsert» fra 2010:

Kilder:
Huffington Post
PSFK.com

Annonse