Steve Jobs med Apple TV.

Annonse


Avslo Jobs’ TV-prosjekt

Det har vært ryktet siden lanseringen av den autoriserte Jobs-biografien at Apple hadde planer om å tilby et TV-lignende produkt, men enn så lenge har det mystiske produktet eller tjenesten latt vente på seg.

Var i samtaler med Jobs

CBS-sjef Leslie Moonves skal ha vært i samtaler med Jobs om en innholdsavtale i fjor, men samtalene ledet ingen steds. Dette ble avslørt på UCLA Entertainment Symposium hvor Moonves snakket om temaet.

Ifølge Moonves skal Jobs ha lagt frem planer om et slags TV-abonnements-produkt og den avdøde Apple-sjefen ville ha med innhold fra CBS.

– Jeg vet mer enn deg om TV-bransjen

Moonves takket nei til tilbudet, ikke overraskende fordi det ville ha skadet TV-selskapets daværende pengestrøm som kom fra den tradisjonelle måten å gjøre ting på.

Og heller ikke overraskende så var Jobs veldig uenig i Moonves beslutning. Moonves skal ha sagt til Jobs at «du vet mer enn meg om 99 prosent av alle andre ting, men jeg vet mer om TV-bransjen.»

Presset musikk-bransjen

Det er ikke godt å si hva Jobs hadde fått til om han fortsatt hadde levd, men han fikk som kjent med seg musikk-bransjen til å legge musikken sin på iTunes til langt lavere priser enn de i utgangspunktet var villige til

Dette forandret bransjen totalt og det gjorde det mulig for Apple å vokse seg så sterke som de er akkurat nå.

Oppgraderte Apple TV

Dette er uansett første gang man har fått bekreftet konkrete samtaler mellom Apple og et TV-selskap, uten at det på noen måte beviser at Apple jobbet utviklingen av en egen TV.

Det kan godt hende det var en avtale om å få innhold fra CBS og andre TV-selskaper på Apple TV, et produkt som ble oppgradert til å støtte 1080p-innhold under forrige ukes iPad-lansering.

Kilde:
Hollywood Reporter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse