Apple-sjefen Tim Cook kunne stolt presentere siste utgave av iOS onsdag kveld. Mye er fikset siden sist.

Annonse


Derfor suger IKKE iOS 5.1

I går kunne vi bringe en lang liste av ting ArsTechnica er misfornøyd med i oppdateringen av Apples mobile operativsystem iOS 5.1.

Påstandene sto selvsagt for ArsTechncas regning, og ikke for ITavisens.

Hyllester på løpende bånd
Men likevel. En ny dag kommer, og bildet ser helt annerledes ut.

For nå flommer nettets teknologiblogger, kommentarfelt og for a nærmest over av hyllester til oppdateringene.

Annonse


Gammelt utstyr funker igjen
Mest fornøyd er de som har eldre utgaver av iPhone og iPad. Disse opplevde mye tull da 5.0 kom.

Spesielt på iPad 1 krasjet Safari i tide og utide. Det samme gjorde en rekke andre apper. Og det ble ikke bedre da oppdateringen 5.01 kom.

På iPhone 3GS og 4 fikk også problemer med ustabilitet som ikke var der i iOS 4. I tillegg rapporterte mange om at batterilevetiden ble kraftig redusert.

Problemfritt liv
Vi skal ikke være skråsikre, men svært mange (blant annet på ZDNet.com, Mobiledia.com) hevder at de har fått et tilnærmet problemfritt iOS-liv etter oppdateringen onsdag denne uka.

Apple er selv sparsomme med opplysninger om hvilke endringer de har gjort i Safari. Dermed har vi ingen teknisk forklaring på hvorfor vanlig nettlesing nå synes mye mer stabilt på eldre modeller.

iCloud trolig synderen
Men ifølge denne tråden på Apples forum var det iCloud som var synderen. Når Safari i 5.0 med en iPad 1 eller en iPhone 4 prøvde å synkronisere bokmerker i Safari, gikk det galt. Dette skal nå gå bra om du først stenger for iCloud, og deretter åpner igjen.

På iPad 1 skal det samme trikset fungere etter oppdatering til 5.1.

Hastighetsforbedring
Eiere av iPhone 4S og iPad 2 hadde få problemer med iOS 5 i utgangspunktet, men også disse merker en viss hastighetsforbedring, skal vi tro meldingene på nettet.

I tillegg til feilrettingene har Apple også rettet en mengde småfeil og tettet en rekke sikkerhetshull.

Stemmer med egen erfaring
Våre egne opplevelser stemmer godt med dette. En iPad 1 vi nærmest hadde avskrevet har nå fått nytt liv. De timene vi har brukt brettet har vi ikek hatt et eneste kræsj, og responsen ved start av programmer og åpning av nettsider har blitt tydelig bedre.

Batterilevetiden synes å ha gått noe ned, mens det har også tiden det tar å lade brettet fra ca 50% til 100%.

Vår iPhone 4 har også fått en ny vår. Tregheten som kom med 5.0 er borte – og alt fungerer nå minst like bra som med iOS 4.

Annonse


Annonse


Annonse