Microsoft Research viser hvordan en projektor og en Kinect-lignende sensor montert på skuldrene fungerer.

Annonse


Ser du hva han gjør her?

Å bruke hele bordet eller en vegg som en berøringsfølsom trykkskjerm med full støtte for fler-berøring høres ut som en fjern fremtidsvisjon, men Microsoft gjør det allerede nå.

Ikke en fjern fremtid

Ok, så er det ikke akkurat snakk om forbrukerteknologi riktig enda, men det er likevel imponerende å se hvor langt de har kommet og hvor presist det hele ser ut til å virke, selv om man har en svær dings festet på skuldrene.

Det er nemlig Microsoft Research (som er 20 år i år) som viser frem svært spennende teknologi vi nok vil høre mye om i årene fremover. Og det ser ut til at ting går stadig fremover med teknologien. I videoklippet under demonstrerer Microsoft at man ikke behøver å kalibrere sensoren og at bildet som prosjekteres automatisk tilpasser seg størrelsen på det underlaget man bruker, som for eksempel en notatblokk

ssgbsgsb

Hendene frie til å berøre

Det geniale er jo at man prosjekterer bildet fra en mobil eller et nettbrett hvor som helst uten å måtte hente frem produktet som gjør selve jobben.

Med en projektor og en Kinect-lignende sensor er det allerede mulig å taste inn mobilnummer og zoome inn på et kart og tegne litt. Det er endel krymping av komponenter som må til før vi får denne teknologien på en mobil, men det er jo allerede mobiler på markedet med innebygget projektor.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse