Inget annet nettbrett på markedet har like høy oppløsning.

Annonse


Alt om nye iPad

Det var umulig, for de av oss som fulgte med på iPad-pressekonferansen i går, å få noe inntrykk av hvor god Retina Display-skjermen er på den nye iPaden.

Hele pressekonferansen kan du se her. Alle spesifikasjoner her.

Oppdatert, 11:07:

Det står å lese på Apples norske nettbutikk at nye iPad blir tilgjengelig med 4G fra både NetCom og Telenor, men ingen av selskapene kan si noe mer utover dette. Vi håper å vite mer, inkludert de norske iPad-prisene, de kommende dagene.

Annonse


Ingen overraskelser

De aller fleste ryktene (minus de villeste, som «haptic feedback» og «liquid metal») viste seg å stemme, inkludert dagen for avdukingen som ble ryktet mange uker før: altså onsdag 7. mars.

Den nye iPaden har to CPU-kjerner som forgjengeren, men fire GPU-kjerner, Retina Display, bak-kamera på 5 MP og LTE. Likevel er batteritiden oppgitt til 10 timer, noe som kanskje er det mest imponerende sammen med panelet.

Den kommer til Norge 23. mars, men den kan ikke forhåndsbestilles riktig enda.

Prisen på iPad 2 er nedjustert med rundt 900 kroner.

Apple og Nvidia

Apple klarte ikke å la være og erte på seg en av «konkurrentene». Apples markedsføringssjef Phil Schiller viste stolt frem at Apple A5X-brikken med fire grafikk-kjerner som ifølge Apple er 4X ganger kjappere enn Nvidias Tegra 3-brikke (Cortex-A9) som er å finne i en rekke av konkurrentenes nettbrett, blant annet Acer Iconia Tab A700 og Asus Eee Pad Transformer Prime.

wgergwre

Men Nvidia lar ikke dette ligge. I et intervju med ZDNet i etterkant av pressekonferansen uttalte selsapet at «Apple har et veldig generisk budskap» og at det virket litt «sketchy», men presiserte at de selv skulle kjøpe den nye iPaden 16. mars for å teste den skikkelig.

Til The Verge ga Nvidia en kort kommentar: «Det er hyggelig å høre at Apple sammenligner seg med Tegra 3. Det understreker viktigheten av grafikk, noe vi har sagt hele tiden.»

Disse har sett på den

Etter pressekonferansen fikk utvalgt presse lov til å ta en titt på nettbrettet. Her er noen reaksjoner:

* Slashgear:

«Den er revolusjonerende», sier Apple sier om den nye iPaden og vi er enige. Vi har bare hatt litt hands-on-tid med den nye Retina-skjermen med iOS 5.1 og forskjellen fra iPad 2 – som, husk, forblir tilgjengelig i salg sammen med den nye – er stor.

Pikslene i 2048×1536-panelet er når man holder den i vanlig armlengdes avstand er helt utvisket: det er bare når du kommer tett innpå skjermen at du kan se dem.»

* The Verge:

Fysisk føles enheten nesten helt lik i hånden som den forrige modellen. Selv om den er litt tykkere er forskjellen nesten umulig å merke.

Siden designet ikke er dramatisk endret er det ikke mye å merke seg hva angår chassiet og selv om det finnes bedre kameraer til stede, synes den generelle plasseringen og størrelsen på sensorene å være uendret.

* Engadget:

Det er ingen tvil om at dette er et nettbrett som virkelig føles som et 500-dollars produkt som oser av kvalitet fra kant til kant og er like herlig å bruke som den alltid har vært

«Er den «the second coming of the tablet?» Selvfølgelig ikke, men hvis vi har lært noe fra iPhone 4S, trenger den ikke å være det. Apple gir bare en vanvittig mengde piksler i hendene på smarte utviklere, og for å være ærlige kan vi ikke vente med å se hva de koker i sammen.»

tumblr_m0j8ljY2iW1qz4gevo2_1280
(Ill.: parislemon.com)

Hva med Apple TV?

Norsk pris på nye Apple TV 799 kroner og den blir tilgjengelig i norske butikker 16. mars, altså neste fredag. Dette bekrefter Apples norske PR-selskap Apeland til ITavisen.no.

De norske iPad-prisene er enda ikke kjent, bortsett fra iPad 2 som får et priskutt.

Lavere pris på nye Apple TV i Norge eller skal de selge begge modellene?

4G også i Norge

Du kan se forskjellen på iPad 2 og panelet på den nye iPaden med Retina Display her. Trykk på ikonene under for å skifte mellom appene.

Forøvrig, om det skulle være noen tvil: 4G på den nye iPaden er støttet av både NetCom og Telenor.

Den beste måten for å se hvor knivskarp denne skjermen er, er ved å se YouTube-klippet under i full HD (og bildene hos The Verge):

Apples presentasjon av den nye iPaden (høyere oppløsning hos Apple):

Kilde:
Apple

Joda, LTE også i Norge. Vi har ikke fått bekreftet av hverken NetCom eller Telenor når de skal lansere 4G-nettetene sine for fullt.

Annonse