Feilen ble heldigvis rettet kjapt når Facebook ble kjent med det.

Annonse


Facebook nede i 32 land

Mange nordmenn som skulle sjekke Facebook-kontoen sin i morges opplevde at de ikke kom inn.

Årsaken var at det gigantiske sosiale nettverket hadde store problemer i natt og tidlig i dag norsk tid.

– Skal være løst nå
Nå skal imidlertid alt være oppe og gå igjen som normalt.

– Vi har fått beskjed om at Facebook har hatt tekniske problemer som har gjort at et antall brukere i Europa ikke har kommet inn på nettstedet. Facebook beklager naturligvis problemene, men de skal nå være løst og brukerne skal igjen kunne komme inn på nettstedet, skriver talsperson for Facebook i Norden, Frida Löwengren i selskapet Helm1pr, til oss i en e-post kl. 10.58.

Trøbbel i 32 land
Både fra Albania, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Danmark, Kypros, Estland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Island, Irland, Israel, Italia, Norge, Nederland, Romania, Russland, Spania, Sverige, Sveits, Ukraina og Storbritannia kom det meldinger om nedetid, skriver ZDNet.

I tillegg kommer det meldinger om at også land utenfor Europa er omfattet. Blant dem er Abu Dhabi, Egypt, Ghana, Nepal, Pakistan, Sør-Afrika, Sri Lanka, Forente Arabiske Emirater og Zimbabwe.

Nettstedet mener årsaken er et såkalt DNS-problem. Det betyr at trøbbelet er avhengig av nettleverandør, og at det dermed ikke er alle som har problemer.

Telenor-kunder rammet
Selv kom vi inn som normalt i dag morges, mens andre i kretsen kunne melde om det motsatte.

Telenor ser ut til være blant leverandørene her hjemme som er rammet.

Oppe igjen kl. 9
Ved 9-tiden i dag så det hele ut til å bedre seg. Siste melding ITavisen fikk inn fra sine lesere kom kl. 8.56.

– Vi har fått rapporter om at det er vanskelig å komme inn. Vi har også fått rapporter om at det har begynt å fungere igjen. Dessverre har jeg ennå ikke fått bekreftet noe fra Facebook. Jeg kommer selvsagt tilbake til dere så fort jeg har mer informasjon, skrev
Facebook-talskvinne Frida Löwengren til oss i en e-post kl. 9.30.

Neppe Anonymous
Hactivister som påsto de tilhørte Anonymous truet i fjor høst med at de ville ta ned Facebook den 5. november. Men da datoen kom, skjedde ingen ting.

Andre som påberoper seg å representere Anonymous har senere tatt klar avstand fra den påståtte aksjonen. Det er så langt ingen ting som tyder på at det er hackere som står bak morgenenes Facebook-hikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse