Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Slik tror vi iPad 3 blir

I morgen er altså dagen Apple skal holde sin iPad 3-pressekonferanse. En hel teknoverden venter med spenning på hva selskapet skal vise frem.

Følg med hos ITavisen.no fra klokken 19:00 i morgen norsk tid. Vi loser deg gjennom Apples iPad 3-pressekonferanse.

Kanskje avsløres også nye Apple TV.

Klarer ikke holde tett

Det har blitt helt vanlig de siste årene at neste-generasjons Apple-produkter snakkes om i mange måneder, noen ganger et helt år, før de slippes. Heldigvis for oss (og alle Apple-interesserte) har det ikke bare vært rykter heller.

Annonse
Som kjent dukket jo iPhone 4 opp på en bar og alle fikk se det radikale nye iPhone-desinget før Jobs fisket den opp av lomma.

Store lekkasjer

I det siste har det også blitt vanlig at iPad-deler lekker godt i forkant av pressekonferansen. Det startet med små-komponenter som bilder av kameradelen, dukket opp på nett.

Til slutt kom hele chassiet og ikke minst: til og med panelet som trolig blir å finne i tredje generasjon fant sin vei ut på nettet og ble bekreftet (under et mikroskop) å være et «Retina Display» – altså et panel med så høy DPI (Dots Per Inch) at øyet ikke kan se hver enkel piksel når man holder det aktuelle produktet i naturlig avstand til øynene.

Det handler også om iOS

Når det gjelder programvare, og da tenker vi selvsagt kun iOS, så blir iPad 3 levert med iOS 5.1 som har vært i beta-testing i lengre tid. iOS 5.1 blir nok også gjort tilgjengelig for nedlasting i endelig utgave til 3GS, iPhone 4, nyere iPod Touch samt iPad 1 og 2 rett etter pressekonferansen som Apple pleier å gjøre.

Etter 5.1 tror vi nok iPhone 3GS må takke for seg angår nye oppdateringer, for etter 5.1 er iOS 6.0 neste stor-oppdatering, en oppdatering vi tror blir en for heftig oppdatering i forhold til 3GS-maskinvaren.

Trolige iPad 3-spesifkasjoner

Våre spådommer basert på lekkede komponenter og troverdige rykter:

* 9.7″ panel Retina Display (2048 x 1536).
* Sort og hvit i følgende størrelser: 16, 32 og 64GB – med og uten 3G.
* LTE? Tjaa. Vi er ikke bombesikre, men det hadde ikke overrasket.
* Apple A5X eller A6 CPU (to eller fire kjerner).
* 1 mm. tykkere enn iPad 2.
* Samme design, men med litt mer kurvede kanter.
* Gorilla Glass 2.
* Muligens NFC.
* Navn: iPad 3, iPad 2S (grunnet likt design) eller iPad HD.
* Kanskje ny og mindre dock-standard.
* Leveres med iOS 5.1.
* Tilgkjeglig i Statene fredagen litt over en uke etter pressekonferansen. Europa og Norge må nok vente noen uker eller kanskje en måned.

onsdag+skjer+det
(Ill.: The Verge)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse