Vær forsiktig med hva du laster ned!

Annonse


Slik får du den nye Android-butikken

Google har funnet ut at deres forskjellige tjenester, som Android Market, Google Music og deres nettbutikk for e-bøker, bare forvirrer kundene.

Så nå vil de ha slutt på forvirrende grensesnitt, rotete synkronisering, flytting av filer og alt annet som gjør tjenestene mer klønete enn de burde være.

Alt på ett sted
Alle Googles markedsplasser skal nemlig slås sammen under ett paraply, kalt Google Play. Det er en omfattende rebranding og sammenslåing av forskjellige tjenester, som skal gjøre det mye lettere for brukerne å forholde seg til innholdet.

Vi trenger heller ikke å vente noe særlig, Google starter utrullingen allerede nå, og de fleste skal se det nye Play-grensesnittet på sine mobiler eller nettbrett over de kommende dagene, mens butikken på nettet er allerede oppe. Alt innholdet du har kjøpt og lastet ned fra før skal selvsagt være tilgjengelig.

Ikke alt for oss
Her i Norge får vi ikke tilgang til Google Music eller filmleie, så Google Play for oss betyr bare Android Market i ny drakt. Google lover imidlertid at de forskjellige tjenestene skal i fremtiden åpnes i stadig flere land. Samtidig påpeker de at Google Play vil (der alle tjenestene er tilgjengelige) gi deg plass for lagring av 20.000 låter, millioner av låter man kan kjøpe, over 450.000 applikasjoner, verdens største utvalg av e-bøker, samt tusener av filmer til leie.

Endringen gikk helt uproblematisk.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Oppdatering: Det er allerede mulig å tvinge frem oppdateringen. Det eneste man trenger å gjøre er å gå inn på innstillinger, applikasjoner, installerte applikasjoner, velge «alle» og finne frem til Android Market. Der trykker du på knappen «Fjern data». Når du starter Market-applikasjonen, bør den oppdateres til Play automatisk. Det fungerte fint på vår splitter nye Sony Xperia S.

google-play2
(Ill.: Thomas Marynowski)

Kilder:
Google
Google Play

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse