25 billion apps

Annonse


25 milliarder nedlastninger

Over de siste ukene har Apple telt ned til den dagen deres App Store-nettbutikk passerer 25 milliarder nedlastninger.

Suksessen fortsetter
I helgen ble Apples forside oppdatert med et banner som kunngjør at 25 milliarder er passert. Det er et stort tall – bare i januar i fjor kjørte Apple en tilsvarende konkurranse om å nå nedlastning nummer 10 milliarder. Den første milliarden ble nådd i 2009. Vinneren i 2009 fikk en iPod Touch, MacBook Pro og Time Capsule – samt et iTunes-gavekort på 10.000 dollar (litt over 57.000 kroner).

Siden den tid ble premien noe redusert, og består nå bare av gavekortet på 10.000 dollar. Årets vinner skal offentliggjøres i løpet av noen dager, og vedkommende får altså nesten 60.000 kroner å handle for.

Disse lastes ned mest
For å feire begivenheten har Apple også sluppet en oppdatert liste over de 25 mest populære applikasjonene for iPhone og iPad for de forskjellige territoriene.

På iPhone i Norge er det selvsagt Angry Birds som er tidenes mest populære betal-app, og Facebook er på topp blant gratisprogrammer (Spotify og Wordfeud følger etter). På iPad er det igjen Angry Birds som dominerer toppen av betal-lista, mens de mest populære gratisappene er VG+, Skype og gratisversjonen av Angry Birds.

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse