Eben Upton er en av de som står bak Raspberry Pi. Her viser han fram en prøveversjon.

Annonse


Nedrent av kunder

Kl. 07.00 i dag morges kom den endelig. «150-kroners PCen» Raspberry Pi.

Ikke mulig å bestille
Raspberry Pi er en genial bitteliten ARM-maskin på størrelse med en USB-minnebrikke, ikke ulik den norske Cotton Candy, som også er like om hjørnet.

Interessen for «bringebæret» var så stor at serveren gikk ned. Derfor har Raspberry Pi-gjengen nå gjort nettsiden sin statisk. Det vil si at du kan se hva som står der, men ikke legge noe inn.

To distributører
De to distributørene som Raspberry (Farnell og RS bruker hadde også trøbbel, men begge ser nå ut til å være oppe igjen.

Begge har globale distibusjonsnett og avdelinger i Norge. Selv om den første lasten med Raspberry Pi-maskiner ennå ikke har ankommet fra Kina, skal det være mulig å forhåndsbestille den hos distributørene, skriver digi.no.

Lander på 256 i Norge
I RS sin norske avdeling koster den kr. 231 kroner.

Prisen er trolig uten moms, så med moms havner den på 256 kroner. Du kan foreløpig ikke bestille – bare melde interesse. Og det ser ut til at bare bedriftkunder får kjøpe, ikke privatpersoner.

Luksus eller fattigmannsmodell?
Det finnes for øvrig to modeller å velge i. Om du er en skikkelig gnier, kan du nøye deg med Modell A til 25 dollar (139 kroner). Men denne er ikke i salg ennå.

Men om du skulle føle deg rik, kan du allerede nå slå til med Modell B til 35 dollar (194 kroner). Som aoltså ser ut til å skulle koste 256 kroner via norsk nettbutikk.

Med eller uten moms?
Denne har i motsetning til A-modellen både nettverksport og 2 stk USB-porter.

Prisene er imidlertid litt usikre, og det er ikke klart om toppmodellen som nå er i salg havner over eller under den norske moms-grensa på 200 kroner dersom den bestilles fra utlandet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse