P1000289

Annonse


Nå kan du laste ned Windows 8!

BARCELONA (ITavisen:) I dag klokken 15:00 starter Microsoft Windows 8-showet – de skal vise frem og gjøre tilgjengelig Windows 8 Consumer Preview-versjonen.

Last ned Windows 8 Consumer Preview herfra. Det er svært mange som prøver å nå nettsiden og vi har derfor ikke lykkes å få den opp enda.

Systemkrav:

* CPU: 1 GHz eller kjappere.
* RAM: 1 GB (32-bit) eller 2 GB (64-bit).
* Harddiskplass: 16 GB (32-bit) eller 20 GB (64-bit).
* Skjermkort: Microsoft DirectX 9 skjermkort eller bedre.

P1000289
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Klokka 15 braker det løs

Vi er tilstede på den ekslusive pressekonferansen som en av veldig få fra Norge. Vi håper å kunne rapportere direkte og selvsagt ha nedlastingslenkene klare sekundet vi vet hvor du skal dirigere nettleseren. Vi har enda ikke fått vite nøyaktig når (men ifølge Neowin.net er det allerede røpet en nedlastings-nettside) OSet kan lastes ned, men det er naturlig å tro at det skjer under pressekonferansen.

«Consumer Preview»-utgaven av Microsofts neste stor-satsing og er langt mer ferdig enn «Developer Preview»-versjonen på alle måter, derfor er interessen såpass stor.

Meldingssenteret.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Trolig stabilt nok til daglig bruk

Ikke bare er den nok langt mer stabil, vi tipper stabil nok til å bruke som sekundær-OS av Windows-fans, men versjonen er nok også på lang vei «feature complete».

Det vil si at alle kjerne-funksjonene, brukergrensesnittet og måten man navigerer seg rundt i OSet mer eller mindre er slik det blir i den endelige versjonen.

Oppdatert, 14:38: Vi venter i dette øyeblikk på å komme inn i selve pressekonferanselokalet og det ser heldigvis ut til at det er god WiFi-dekning under eventet.

Oppdatert, 15:00: Beklageligvis opplever alle Aller Internetts nettsider tekniske problemer for øyeblikket og det går derfor tregt å laste inn sidene.

Del enkelt uansett hvilken app du er i.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Oppdatert, 15:11: Når OSet blir tilgjengelig for nedlasting (ikke riktig enda) så kan du laste ned fra følgende domener (takk til Neowin.net):

Last ned Windows 8 Consumer Preview.

TechCrunch rapporterer at flere offisielle Windows 8-skrivebordsbakgrunner har lekket. Last ned her.

Oppdatert, 15:23: Windows-sjef Steven Sinofsky er på scenen og snakker om utfordringene bransjen står ovenfor hva angår et OS’ mulighet til å fungere elegant på mange forskjellige formfaktorer. Det er selvsagt viktig fordi Windows 8 skal fungere på alle dagens formfaktorer.

Det er tre fokus i dag: OSet, apps, samt PCer og tilbehør. – Vi ser på denne versjonen som ferdig hva angår funksjoner og hvordan man opplever å bruke Windows 8, forklarer Sinofsky. Den er som vi trodde langt på vei en RC-versjon.

P1000288
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Ctrl, alt og del brukes faktisk ikke lenger for å låse opp Windows 8 på bærbare og stasjonære. Fra nå av trykker man kun enter. Smart og elegant. Man kan lure på hvorfor de ikke har endret dette før nå.

Det mange lurer på er om Windows 8 er like fint å bruke med mus eller trackpad som med fingrene. Microsoft hevder selvsagt det, og joda, det ser lovende ut. Alt flyter svært fint og det er så og si ingen ventetid når man navigerer kjernefunksjonene i OSet.

– Vi har designet app-butikken med et mål: at det skal være enkelt å finne det man ønsker. Vi har også designet hele butikken også for at det skal være enkelt å finne nye applikasjoner som ser spennende ut.

Best av alt: alle appene i app-butikken i Consumer Preview-versjonen er gratis.

SkyDrive.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
Det klassiske skrivebordet med Office.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
Meldings-appen på venstre side samtidig som en video spilles.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
P1000271
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
Microsoft har stelt lekkert istand. Det er tydelig at de legger stor vekt på denne lanseringen.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

press

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse