Via iTunes Match kommer all musikken din til å bli oppgradert til CD-lyd eller bedre, skriver britisk avis.

Annonse


– All iTunes-musikk blir HD

Apple vil gjøre om all musikken du har kjøpt i 256 AAC-kvalitet om til full CD-kvalitet eller bedre.

Jobber fra London
Dette hevder den britiske avisen The Guardian.

Avisen hevder blant annet at et studio i London har fått oppgaven med å klargjøre et system som gjør at filene tilpasser seg tilgengelig båndbredde og lagringsplassen på enheten til bruker.

Tilpasser seg bruken
Det betyr med andre ord at dersom du er på farten med din iPhone – som typisk har noen få Gigabyte ledig til musikk når det meste er brukt opp på apper og TV-serier – vil du få samme kvalitet som før.

Men om du sitter og koser deg for a hjemmeanlegget ditt, vil du kunne nyte musikk i samme kvalitet som da du i gode, gamle dager kjøpte den samme musikken på CD.

Integreres med Match
Konverteringen vil foregå i nettskyen, og i følge The Guardian vil HD-kvalitet både være tilgjengelig som streaming (dersom bredbåndsforbindelsen der du er tillater det) og som nedlasting. Alt vil være integrert med iTunes Match, som er lansert i flere land (men ikke i Norge ennå).

Om du må betale for å oppgradere musikken til til bedre kvalitet skriver The Guardian ikke. Forrige gang (i 2005) Apple oppgraderte sitt bibliotek – fra kopibeskyttet 128 kbps til ubeskyttet 256 kbps AAC – tok de betalt for det.

Tjuvstart i forrige uke
Apple annonserte i forrige uke Mastered for iTunes, et tilbud for lydinteresserte.

Men her dreier det seg fortsatt om 256 kbps AAC-filer. Forskjellen er at disse har 24 bits mastere som utgangspunkt for konverteringen.

Det er heller ikke kjent om HD virkelig betyr CD-kvalitet, eller om brukerne får full tilgang til 24 bits studiokvalitet.

Lyd-Jobs
Apple vil selv ikke kommentere det de betegner som rykter og spekulasjoner. Men det er et faktum at grunnleggeren Steve Jobs var svært opptatt av lyd, og at han blant annet sammen med rockelegenden Neil Young syslet med planer om å forbedre digitallyden.

Young har tidligere uttalt at en som hører musikk via iTunes bare får med seg ca. 3 prosent av det som har foregått i studio.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse