Lyst på japansk jordbærpai? Da er det bare å si det (på japansk) til Shabette Concier.

Annonse


Siri får mer konkurranse

Apple er på ingen måte alene om stemmeaktivert. Google Voice Actions var innebygget i Android ett år før Appoles Siri ble lansert.

Mange på markedet
Det finnes et knippe Siri-aktige apper for Android-brukere. Blant de mest populære er href=”https://market.android.com/details?id=com.bluetornadosf.smartypants&hl=no”>Skyvi, Iris, Vlingo og Cluzee.

Fint og fransk
Det er likevel så som så med kommersielle avtaler for mindre selskaper som lager apper, slik at det ikke er noen selvfølge verken å bestille pizza eller spore opp nærmeste sushi-sjappe.

Nå lanserer den japanske telegiganten Docomo en tjeneste de fint og fransk kaller Shabette Concier (portør – person som bærer/triller ting – ved navn Shabette).

Annonse


Store penger bak
Siden Docomo er den eneste av de tre største teleoperatørene i Japan som ikke selger iPhone til kundene sine, er det grunn til å tro at dette blir stort – med mange tjeneste- og varetilbydere med på laget.

Ifølge The Verge har ikke Shabette Concier like gode funksjoner som Siri. Blant annet kan man ikke opprette eller redigere kalenderoppføringer, bare se dem.

Annonse