Lyst på japansk jordbærpai? Da er det bare å si det (på japansk) til Shabette Concier.

Annonse


Siri får mer konkurranse

Apple er på ingen måte alene om stemmeaktivert. Google Voice Actions var innebygget i Android ett år før Appoles Siri ble lansert.

Mange på markedet
Det finnes et knippe Siri-aktige apper for Android-brukere. Blant de mest populære er href=”https://market.android.com/details?id=com.bluetornadosf.smartypants&hl=no”>Skyvi, Iris, Vlingo og Cluzee.

Fint og fransk
Det er likevel så som så med kommersielle avtaler for mindre selskaper som lager apper, slik at det ikke er noen selvfølge verken å bestille pizza eller spore opp nærmeste sushi-sjappe.

Nå lanserer den japanske telegiganten Docomo en tjeneste de fint og fransk kaller Shabette Concier (portør – person som bærer/triller ting – ved navn Shabette).

Store penger bak
Siden Docomo er den eneste av de tre største teleoperatørene i Japan som ikke selger iPhone til kundene sine, er det grunn til å tro at dette blir stort – med mange tjeneste- og varetilbydere med på laget.

Ifølge The Verge har ikke Shabette Concier like gode funksjoner som Siri. Blant annet kan man ikke opprette eller redigere kalenderoppføringer, bare se dem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse