De selger barnevogner og annet utstyr til småbarnsforeldre. Men så viste det seg at de også la ut e-posten...

Annonse


Kundenes e-post lå ute

«Barndommen min var vanskelig. Min far var voldelig og min mor hadde problemer med rus. Jeg har imidlertid lært å be om hjelp fordi jeg vil være den beste moren jeg kan for Mari. Jeg vil skape et trygt hjem og trenger en trygg barnevogn. Kan dere hjelpe meg?».

– Skulle aldri sett dagens lys
Dette er innholdet i én av e-postene som nettbutikken Babyshop.no ved et uhell lot ligge åpent på nettet. En kvinne sendte den svært private forespørselen til nettbutikken Babyshop.no, som selger barnevogner og annet utstyr til småbarnsforeldre.

– Nå ble jeg helt satt ut. Det var en privat epost som aldri skulle ha sett dagens lys, sier kvinnen til ABC Nyheter.

Nettstedet bruker merkelappen «Babyleaks» over tittelen.

Over 6000 lå ute
Nettstedet konstaterte at over 6000 e-poster sendt mellom 2008 og 2011 lå ute – synlig for alle og enhver.

Babyshops daglige leder Andreas Tønnesen har selv ingen forklaring på hvordan dette kunne skje. Men han antar at det kan skyldes en ekstern samarbeidspartner.

Skylder på IT-firma
– Jeg vet ikke hvor lenge dataene kan ha ligget ute. Vi hadde folk inne og jobbet med nettstedet i høst og det kan ha skjedd i forbindelse med det, sier han.

Men leverandøren som leverte den tekniske delen av nettbutikken avviser at de kan ha hatt noe med saken å gjøre. De hevder overfor ABC Nyheter at mange av e-postene stammer fra tiden før de begynte jobben med Babyshop.

Datatilsynet utelukker ikke sanksjoner mot nettstedet, som sterkt beklager det som har skjedd og lover å rydde opp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse