808 PureView får salgstart fra neste uke.

Annonse


Mobilkamera-galskap

Dagens moderne mobiler har gjerne kameraer som tar bilder i åtte megapiskler, kanskje tolv i beste fall.

Nokia synes det er helt latterlig, og viser nå frem en telefon som tar bilder i 41 megapiksler.

En ny vår?
Denne utrolige oppløsningen skal være resultatet av kombinasjonen av mange forskjellige teknologier, der mobilen kombinerer piksler sammen for å skape et bilde av ypperste kvalitet – selve bildet nedskaleres altså fra den svære sensoren, så du kan knipse i realistiske oppløsninger som fem eller åtte megapiksler, og kvaliteten blir hele tiden ivaretatt. Dessuten gjør teknologien det mulig å zoome inn opptil tre ganger uten noe kvalitetstap. Du kan også ta bilder i hele 38 megapiksler og deretter velge en del av bildet du faktisk vil ta vare på, som da blir lagret i mer håndterlig oppløsning. Sammen med meget bra optikk skal resultatene være revolusjonerende til mobiltelefon å være. Nokia kaller denne løsningen for PureView.

PureView gjør det også mulig å filme i 1080p.

nokia-808-pureview-white-portrait

Symbian-fokus
Den første mobilen som får et slikt kamera er dessverre ikke verdenes mest spennende, den har modellnummer 808, og bygger på Symbian Belle. Den har en fire tommers skjerm, 16 GB lagring, og ellers rimelig tradisjonelle spesifikasjoner.

Den skal slippes i butikkene i mai, så vi ser jo frem til å teste den, og sjekke hvor bra bildene faktisk blir. Interessant.

Mer informasjon finnes hos Nokia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse