wgewgregew

Annonse


Her holder hun trolig et iPad 3 «Retina Display»

Dingse-ekspertene iFixit skal ha fått kloa i det som nok er et iPad 3-panel.

Store lekkasjer før lansering

Det er MacRumors som skal ha fått tak i panelet som trolig blir å finne i iPad 3 som mest sannsynlig (vi er også lei av å enda ikke ha fått dette 100 prosent bekreftet) som kanskje lanseres neste måned, mer eksakt: 7. mars.

Det kjipe er at det ikke er mulig å koble panelet til en iPad 2 for å verifisere en høyere oppløsning (om det hadde latt seg gjøre uansett med riktig tilkobling er tvilsomt), men iFixit har utstyret i orden og kan gjøre det på en annen måte.

Svært høy oppløsning

Så de la panelet under et USB (!)-mikroskop og kan dermed verifisere at oppløsningen er på 2048×1536. DPIen (300 på iPhone 4 og 4S – 240 på dette 9.7″-panelet) kvalifiserer ikke til å være et Retina Display om iPhone 4 og 4S er standarden, men et nettbrett holder man noe lenger unna øynene enn en iPhone og det blir trolig dette Apple kommer til å legge vekt på, om de i det hele tatt nevner det.

Annonse


En annen interessant sak på morgenkvisten er at Apple trolig ser på muligheten til å slanke kabelen til fremtidige iPhones (for iPhone 5 som kanskje lanseres til høsten?).

iMore mener nemlig å vite at iPhone, iPod og iPad får nye, mindre dock-tilkoblinger (det de har døpt «micro dock»). Fordelen er at selskapet kan gjøre mer plass til batterier, LTE og andre komponenter som ikke er mulig med dagens 30-pins-tilkobling.

Se gjennomgangen av panelet her:

Kilder:
MacRumors
iFixit

Slik ser panelet ut under et mikroskop.
(Ill.: MacRumors)
iPad 2-panelkabelen til venstre, iPad 3 tilkoblingen til høyre.
(Ill.: iFixit)

Annonse