Kim Dotcom får ikke bruke Gabons landsdomene i sin nye tjeneste.

Annonse


Kim Dotcom løslatt

Megaupload-sjefen Kim «Dotcom» Schmitz ble løslatt på prøve i natt norsk tid.

«Høyst uorganisert»
Årsaken er at politiet i New Zealand mener han ikke har evne til å flykte. De sier at han er «høyst uorganisert» når det gjelder penger. Dessuten har politiet beslaglagt det meste av eiendelene hans.

En bankkonto på Filippinene som angivelig skulle inneholde millioner, viste seg å være tom. Og bevisopptak fra Hong Kong viste at fildelingskongen heller ikke der hadde nevneverdige ressurser å falle tilbake på.

Får ikke nett
Vilkårene for løslatelsen er at Dotcom ikke får reise mer enn 80 kilometer fra hjemmet sitt, og at han må gi politiet beskjed 24 timer i forveien dersom han skal noe sted. Unntaket er medisinske nødtilfeller.

Annonse
I tillegg får han ikke tilgang til Internett.

Slipper å betale
Dotcom ble først nektet kausjon etter at han ble arrestert sammen med de tre medhjelperne Finn Batato, Mathias Ortmann og Bram van der Kolk den 20. januar i år.

Både Batato, Ortmann og van der Kolk er allerede sluppet ut av varetekt. New Zealand praktiserer ikke det amerikanske systemet med betaling for kausjon. Dermed slipper Dotcom å betale for å være på frifot før det foreligger et utleveringsvedtak til USA.

Mistenkt for grove forbrytelser
Arrestasjonene ble foretatt på anmodning fra amerikanske myndigheter, som mistenker til sammen sju personer tilknyttet fildelingstjenesten for en rekke forhold – blant dem sammensvergelse med tanke på pengeutpressing, medvirkning til piratvirksomhet, ulovlig oppbevaring av våpen, hvitvasking av penger og brudd på opphavsretten.

Dotcom er tillegg mistenkt for forbrytelser i Hong Kong, der han har et hjem i tillegg til det leide palasset til 142 millioner kroner i Coatesville utenfor Auckland i New Zealand.

Fryktet helikopter-flukt
Da politiet stormet eiendommen, fant de et helikopter parkert i hagen. Dette skal være en av årsakene til at de antok at Dotcom ville flykte. I vilkårene heter det kuriøst nok også at intet helikopter fra nå av får lande eller ta av fra eiendommen.

Dotcom flyktet inn et såkalt panikkrom da hele 76 politifolk – mange av dem tungt bevæpnet -stormet huset. Han påsto senere at han hadde blitt utsatt for politivold.

Glad for å se igjen familien
– Jeg er glad for å kunne komme hjem til min familie, mine tre små barn og min gravide kone, sa Kim Dotcom til reporterne da han spaserte ut av fengselet som foreløpig fri mann i natt.

Om hvordan han hadde hatt det i fengselet sier Dotcom at d«et føltes som en audition til American Idol».

Så kjørte han avgårde i en Toyota pickup.

Kilder:
Stuff.co.nz
USA Today

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse