SkyDrive-appen. SkyDrive blir også integrert på en slik måte at alle applikasjoner kan bruke den.

Annonse


Windows 8 gjør det alle har ventet på

Endelig gjør Microsoft det vi har ventet svært lenge på – Windows 8-opplevelsen blir totalt integrert mot Microsofts sky-tjeneste SkyDrive. Det gjør livet som Windows-bruker mye enklere.

Windows – endelig integrert i skyen

Microsoft har store planer for SkyDrive, sky-tjenesten som til nå kun i hovedsak har vært en nettside som gjør det mulig å lagre dokumenter og bilder, men fra og med Windows 8 som lanseres sent i år, blir tjenesten helt integrert i det nye OSet.

Når vi sier helt integrert så mener vi i den forstand at det ikke bare er snakk om tradisjonell synkronisering av dokumenter. Det går langt dypere, ikke bare integrasjonen i OSet, men måten SkyDrive kan brukes til å lagre personlige innstillinger slik at Windows 8-opplevelsen er lik på alle maskiner man logger inn på med sin egen Live-konto.

SkyDrive.com fortsatt viktig

Filer synkroniseres på samme måte som DropBox og maks fil-størrelse (om man ikke vil betale for mer lagring) er 2GB per fil, i hvert fall via Explorer-grensesnittet.

En annen nyttig funksjon, og som kun blir mulig på Windows 8-maskiner, er at man kan hente filer lagret på SkyDrive via SkyDrive.com. Nettsiden blir altså fortsatt viktig.

Alle apps kan ta nytte av SkyDrive

SkyDrive er også integrert i OSet på den måten at alle applikasjoner får tilgang til den, uten at noen ekstra programmerings-jobb fra tredjepartsutviklere må til.

SkyDrive er nemlig å finne i Windows 8′ Charms verktøylinjen, verktøylinjen som dukker opp på høyre side i Metro-miljøet ved enkel berøring.

Kommer også til Vista og 7

Har du ikke planer om å oppgradere til Windows 8 er det fint å vite at nye SkyDrive blir gjort tilgjengelig som en nedlasting til Windows Vista og Windows 7.

SkyDrive-appen kan du teste allerede i slutten av måneden når Windows 8 Consumer Preview-versjonen kommer.

Kilde:
Building Windows 8

SkyDrive integreres i Charm-verktøylinjen - altså den grønne menyen på høyre side. Den har alle apper tilgang til.

1832.4-SkyDrive-mail_thumb_0663F503
(Ill.: Microsoft)
SkyDrive og Office i skjønn forening i Metro.
(Ill.: Microsoft)
Sikkerhetsfunksjoner.
(Ill.: Microsoft)
Frykte ikke: SkyDrive er også dypt integrert i det tradisjonelle Windows-skrivebordet.
(Ill.: Microsoft)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse