Slaget står om digitale småkaker...

Annonse


Full småkake-krig

I går skrev ITavisen om at Google bruker et smutthull i Apples nettleser Safari for å slippe annonsører forbi brukernes privatliv-innstilinger.

Cookie-triks
Ved å omgå brukernes egne innstilinger for informasjonskapsler (cookies), fikk Google og deres kunder tilgang til en rekke opplysninger mobilbrukere i utgangspunktet har bestemt at de skal holde for selv.

Koden som utførte trikset ble fjernet da avisen Wall Street Journal avdekket det.

Samme metode
Nå hevder Microsoft at Google gjør det samme med deres nettleser, Internet Explorer.

Ifølge Microsofts visepresident Dean Hachamovich sier at hans Internet Explorer-team har avdekket at Google bruker samme metode for å komme rundt privatliv-innstillingene til IE-brukerne som de gjør i Safari.

– De bryter reglene
I Microsofts MSDN-blogg ligger det en detaljert beskrivelse av hvordan trikset foregår.

Microsoft mener at Google bryter P3P-reglene (Platform for Privacy Preferences), som alle nettleser-utviklere er blitt enige om gjennom W3C (World Wide Web Consortium)-samarbeidet.

– Selv om politikken er utformet for nettlesere, er det også meningen at den skal leses av mennesker, heter det lakonisk i meldingen fra Microsoft.

– P3P-fungerer ikke
Tonen mellom de to selskapene har ikke vært spesielt god de siste årene, og det er ikke overraskende at Google nå svarer Microsoft på tiltale.

De mener at Internet Explorer ikke fungerer når det gjelder personvern, og kaller innstillingene i nettleseren for «allment ikke-operative» («widely non-operational»).

– Utspilt sin rolle
Microsoft har utelatt viktig informasjon fra sitt blogginnlegg, hevder Google.

De mener P3P (som ble skrevet i 2002) har utspilt sin rolle, og at det nå nesten bare er Microsoft igjen som tar hensyn til reglene.

– En forskningsrapport fra 2010 viser at over 11 000 (av 33 000 undersøkte – red. anm.) nettsteder ikke følger den P3P-politikken som Microsoft oppfordrer til.

Kan bli mer bråk
Bråket slutter neppe som en feide mellom to erkefiender. For nå rasler også amerikanske myndigheter med sablene.

Saken ser ut til å havne både i domstoler, senatet og den føderale amerikanske handelskommisjonen, FTC.

Kilder:
Gizmodo
The Next Web
Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse