Britiske myndigheter er aggressive i sin ordlyd.

Annonse


– Vi vet hvem du er og hvor du bor

Den britiske regjeringen har stoppet musikkbloggen RnBXclusive som har holdt på siden 2008.

SOCA til aksjon

RnBXclusive skrev musikknyheter, kommenterte bransjen og lenket til musikk, musikk SOCA (Serious Organised Crime Agency) mener var stjålet.

SOCA er ikke et departement, men opererer under britiske «Home Office» og er en nasjonal politimyndighet. SOCA ble opprettet i februar 2006 og har fokus på hvitvasking av penger, narkotikakriminalitet og datakriminalitet.

– 10 år i fengsel

Det er ikke noe nytt at piratnettsider blir tatt ned av myndighetene, men ordlyden er langt mer aggressiv og truende enn tidligere.

«De fleste musikkfilene som var tilgjengelig via dette nettstedet ble stjålet fra kunstnerne. Hvis du har lastet ned musikk ved å bruke dette nettstedet, kan du ha begått en straffbar handling som bærer en maksimal straff på opp til 10 års fengsel og en ubegrenset bot i henhold til britisk lov».

Truer alle

Under denne advarselen henter SOCA så opp din IP-adresse, nettleser, OS samt dato og klokkeslett og advarer i klare ordelag at «ovennevnte informasjon kan brukes til å identifisere deg og din plassering.»

Ingen tvil om at bransjen har fått blod på tann etter Megaupload-saken. Ikke minst fordi torrent-nettsider frivillig velger å legge ned.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse