Nå skal det bli ryddigere å dele personlig informasjon med applikasjoner.

Annonse


Nå lover Apple å rydde i personvern-kaoset

Det har i løpet av den siste uken stormet rundt iPhone-applikasjoner. Det viste seg nemlig at apper du har installert på din mobil kan lett få tilgang til dine personlige kontaktlister. Det kom først frem at det sosiale nettverket Path hentet inn navn, telefonnumre og e-post-adresser og lastet det opp til sine servere.

Flere tilfeller
I etterkant innrømmet flere andre aktører at deres applikasjoner utførte tilsvarende prosesser: Twitter, Foursquare og Yelp har vært blant synderne, men samtlige har raskt oppdatert sin programvare til å være tydelige på hvordan de behandler personlige data. Det samme gjelder Path, deres applikasjon spør nå om tillatelse før de henter ut kontaktene dine (noe som selvsagt ikke har noen onde hensikter heller).

Apple tar tak
Nå har også Apple kommet på banen, og selskapets talsmann forklarer at applikasjoner som henter inn personlig informasjon uten tillatelse bryter avtalen med Apple, og at de vil integrere tvunget tillatelse i neste programvareoppdatering. Det skulle bare mangle: Til og med den amerikanske kongressen ble interessert i saken og krevde forklaring.

Apple sier imidlertid ikke når denne programvareoppdateringen kommer, men vi følger naturligvis med.

Kilde:
AllThingsD

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse