Apple tapte nettopp en sak i Storbritannia, men med det nyte patentet under beltet spiller det kanskje ikke så stor rolle likevel. Dommen i Storbritannia handlet om det utvendige designet, Apples nye patent dekker det viktigste programvaren gjør på en sma

Annonse


Apple: – Vi trenger noe mer enn denne

Under gårsdagens Goldman Sachs investorkonferanse snakket Tim Cook mye om arbeidsforhold (les om det hos ITavisen.no) og om salget av iPhones og iPads.

Snakkesalig Apple-sjef

Det er viktige temaer, men det alle vil vite om Apple jobber med en TV, eller ihvertfall gir noen hint – og Cook var usedvanlig åpen for Apple og ikke minst en Apple-sjef å være.

Ikke bare er Cook langt mer åpen utad hva angår selskapets veldedighetspolitikk og arbeidsforholdene i Kina, men Cook gikk langt i å si at selv om Apple TV er en hobby, så er det et svært viktig segment.

– Vi trenger noe mer

«Med Apple TV, selv med hindringene i markedet: for de av oss som bruker en hadde vi alltid følelsen at det var noe der. Om vi fortsatte å følge vår intuisjon og fortsatte å dra i tråden så kanskje vi fant noe større.

For de personene som har en akkurat nå, kundetilfredsheten er «off the chart». Vi trenger noe som kan gå mer inn i hovedmarkedet for at det skal kunne bli et seriøst produkt-segment.»

Det er svært sjelden å høre Apple i det hele tatt å verifisere at de ønsker å være en større spiller i et marked de på ingen måte satser 100 prosent på enda.

– Ekstremt fokuserte

Om Apples kultur hadde Tim Cook dette å si:

«Steve grillet oss alle over mange år, selskapet dreier rundt gode produkter. Vi bør holde et ekstremt fokus på noen få ting. Heller det enn å prøve å gjøre så mange at vi ikke gjør noe bra. Vi bør bare gå inn i markeder hvor vi kan gi et betydelig bidrag til samfunnet – ikke bare selge en rekke produkter.»

«Apple har denne unike kulturen og er et unikt selskap. Du kan ikke gjenskape det. Jeg kommer ikke til å se på eller tillate en langsom endring av det. Jeg tror på det så dypt.»

Les alt Tim Cook snakket om hos MacRumors.

Kilde:
SmarterBits

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse