Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple tapte nettopp en sak i Storbritannia, men med det nyte patentet under beltet spiller det kanskje ikke så stor rolle likevel. Dommen i Storbritannia handlet om det utvendige designet, Apples nye patent dekker det viktigste programvaren gjør på en sma

Apple: – Vi trenger noe mer enn denne

Tim Cook hintet til iTV.

Under gårsdagens Goldman Sachs investorkonferanse snakket Tim Cook mye om arbeidsforhold (les om det hos ITavisen.no) og om salget av iPhones og iPads.

Snakkesalig Apple-sjef

Det er viktige temaer, men det alle vil vite om Apple jobber med en TV, eller ihvertfall gir noen hint – og Cook var usedvanlig åpen for Apple og ikke minst en Apple-sjef å være.

Ikke bare er Cook langt mer åpen utad hva angår selskapets veldedighetspolitikk og arbeidsforholdene i Kina, men Cook gikk langt i å si at selv om Apple TV er en hobby, så er det et svært viktig segment.

– Vi trenger noe mer

«Med Apple TV, selv med hindringene i markedet: for de av oss som bruker en hadde vi alltid følelsen at det var noe der. Om vi fortsatte å følge vår intuisjon og fortsatte å dra i tråden så kanskje vi fant noe større.

For de personene som har en akkurat nå, kundetilfredsheten er «off the chart». Vi trenger noe som kan gå mer inn i hovedmarkedet for at det skal kunne bli et seriøst produkt-segment.»

Det er svært sjelden å høre Apple i det hele tatt å verifisere at de ønsker å være en større spiller i et marked de på ingen måte satser 100 prosent på enda.

– Ekstremt fokuserte

Om Apples kultur hadde Tim Cook dette å si:

«Steve grillet oss alle over mange år, selskapet dreier rundt gode produkter. Vi bør holde et ekstremt fokus på noen få ting. Heller det enn å prøve å gjøre så mange at vi ikke gjør noe bra. Vi bør bare gå inn i markeder hvor vi kan gi et betydelig bidrag til samfunnet – ikke bare selge en rekke produkter.»

«Apple har denne unike kulturen og er et unikt selskap. Du kan ikke gjenskape det. Jeg kommer ikke til å se på eller tillate en langsom endring av det. Jeg tror på det så dypt.»

Les alt Tim Cook snakket om hos MacRumors.

Kilde:
SmarterBits

Stikkord: Apple, apple tv